Fašírka s červenými zemiakmi

brambora - fotkabrambora, 1. marca 2013
Fašírka s červenými zemiakmi
Foto: brambora

Takúto fašírku som robila prvýkrat... Recept na ňu mám od mojej mamy, po telefóne mi hovorila ako nato! :) A také zemiačky robievala moja Zobraziť celý popisTakúto fašírku som robila prvýkrat... Recept na ňu mám od mojej mamy, po telefóne mi hovorila ako nato! :) A také zemiačky robievala moja babka ako hlavný chod s kyslým mliekom...

15 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
2 ks
3 ks
2 hrubšie krajce
podľa potreby
1 kg
2 ks
trocha
trocha
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Ako prvé si uvaríme 3 vajcia na tvrdo a namočíme si chlieb alebo rohlíky do trochy mlieka.

  2. 2

    Mleté mäso si dáme do veľkej misy. Pridáme dve surové vajcia, vyžmýkaný chlieb alebo rohlík, soľ, mleté čierne korenie, pretlačený cesnak a premiešame najlepšie rukami. Nakoniec posypeme trochou strúhanky a opäť premiešame.

    Fašírka s červenými zemiakmi - obrázok 2
  3. 3

    Formu na biskupský chlebík si vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Vystelieme ju polovicou masy z mäsa, uložíme nato tri vajcia uvarené na tvrdo, poprášime trochou strúhanky a utlapkáme druhou polovicou mäsa a opäť poprášime trochou strúhanky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 200 C zhruba 1 hodinu prikryté alobalom a 1/2 hodinu odokryté, nech to chytí kôrku. :)

    Fašírka s červenými zemiakmi - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa nám fašírka pečie, tak si uvaríme v osolenej vode zemiaky. Na panvičku si dáme trocha masti alebo masla, pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a toľko mletej červenej papriky, aby to malo silnú červenú farbu. Túto zmes vylejeme na uvarené zemiaky a vidličkou premiešame. Zemiačky sa musia trocha rozpadnúť ale nesmie to byť pyré. :)

    Fašírka s červenými zemiakmi - obrázok 4
  5. 5

    Fašírku si nakrájame, pridáme zemiačky a niečo kyslé k tomu... Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

violetacamorova
Tak to muselo byť výborné. Aj zemiaky aj fašírka. Zemiaky som už dávno tak nerobila vďaka za pripomenutie a fašírku s vajíčkami robím, ale iba rolku a páči sa mi aj vo forme na srnčí chrbát.
strapacik13
dnes robím obed podľa tohto receptu,len zemiaky budú iné,robím zemiakový prívarok...ale neviem,či sa mi všetko zmestí do jednej formy,mám takú menšiu a len jednu,no uvidím...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia