Fašiangové šišky fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 13. januára 2012
Fašiangové šišky (fotorecept)
Foto: rennatte

Pridávam ďalšie typické fašiangové jedlo, teda skôr maškrtu, riadne kalorickú, ale raz za čas si treba aj dopriať, veď v období pôstu to odčiníme Zobraziť celý popisPridávam ďalšie typické fašiangové jedlo, teda skôr maškrtu, riadne kalorickú, ale raz za čas si treba aj dopriať, veď v období pôstu to odčiníme :-)

24
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
3 ks
100 g
1 KL
800 g
500 ml
1 kocka
1 PL
 na posypanie




Postup

  1. 1

    maslo, žĺtky, rum a cukor vymiešame do penista

    Fašiangové šišky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    z droždia, trochy teplého mlieka a kryšt.cukru pripravíme kvások

    Fašiangové šišky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    kvások a vymiešané žĺtka pridáme do múky, prilejeme zvyšné mlieko, postupne prilievame až kým nevypracujeme vláčne cesto, necháme nakysnúť

    Fašiangové šišky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    po nakysnutí odoberieme polovicu cesta, rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm, vykrojíme kolieska, do stredu pridáme džem, alebo nutellu, alebo aj aj, rozdelíme si to do páru, jedno koliesko s plnkou, jedno prázdne

    Fašiangové šišky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    džemové koliesko prikryjeme prázdnym po okrajoch stlačíme prstami

    Fašiangové šišky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    dokrojíme pohárom alebo formičkou

    Fašiangové šišky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    takto naplnené šišky poukladáme na utierku a necháme odpočívať

    Fašiangové šišky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    druhú polovicu cesta premiesime, rozvaľkáme na hrúbku 1cm, vykrojíme kolieska, poukladáme na utierku a do stredu spravíme prstom jamku

    Fašiangové šišky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    vyprážame v horúcom oleji alebo masti, najprv jamkou dolu a potom otočíme, tak isto aj plnené šišky z oboch strán, tak aby boli do polovice ponorené v tuku

    Fašiangové šišky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    vyberáme na plech vyložený servítkami, aby odsali čo najviac tuku, pocukrujeme a preložíme na druhý plech alebo tácku

    Fašiangové šišky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    plnené rozlíšim tak, že nutellové polejem čokoládou

    Fašiangové šišky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    prajem dobrú chuť :-)

    Fašiangové šišky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

zdenkas
Už len zahryznúť mňam,vyzerajú také ľahulinké a makučké.Ukladám.
danculka
No teraz ich zasa bude na ,,Vareche,, pekné ich máš...
mataliptak
Takto som ešte šišky nerobila ... máš ich krásne , ukladám a určite vyskúšam ....
dorisa
...oj.... paráda...aj my by sme si dali:)
zuzliak
nadhera, hned by som si dala :) a uz je to davno, co som ich robila, vdaka za napad :)
sora2
mne sa šišky nikdy nevydaria, pri vypražani sa mi napijú olejom a sú ťazké - nejedlé, poraďte kde robím chybu
cistinka
Juj to je paráda...mám veľmi rada tvoje recepty, ktoré mi pripomínajú domov :-)
3sandra3
joooj,,, krásne sú,,,,robíš ich presne tak, ako moja mamina... už sa teším, keď ich budeme robiť,,, my ich vždy robíme spolu.
rennatte
dakujem za komentiky a skusajte, drzim palce aby sa podarili
@sora2 , nakysnute sisky vkladaj do HORUCEHO oleja a praz na silnejsom ohni, oni musia v tom oleji "tancovat" a neprazia sa dlho, chvilku z kazdej strany a z oleja vyberaj na servitku, ale to uz vies z receptu
@cistinka , :-) dakujem
marijanka712
sú krásne, chutné- ja takto nerobím , ale zmena niekedy prospeje a možno, že vyskúšam teraz tvoje
evanaaa
Už sa to začína, stačí mi uvidieť obrázok a už sa vidím ako ich ( robím?) jem.
@sora2 , nič si z toho nerob, ja som ich ani ešte na rozdiel od teba neskúšala. A dávaš aj rum,lebo ten zabraňuje napitiu sa olejom a robí šišky ľahšie.
elekra
Máš ich nádherné! Áno, rum zabraňuje, aby sa napili pri vysmážaní olejom.
smajliqa
Dakuejm Ti krasne za tento recept, zobrala som si len postup na cesto, ostatne som robil podla seba, ale cesto bolo podla teba eno nuno...
vdaka :)
aroooo
@smajlliqa robila plnku: čokoládový puding uvariť v 300 ml mlieka na hustý a vmiešať doň 300 g čoko nátierky a to vstreknúť do šišiek.Pridala som to sem, aby som si mohla tento rcp uložiť aj s tou plnkou.
majkahra
už mi tečú slinky, idem na to. Plnené som ešte nerobila, takže vyskúšam.
majkahra
skutočne vynikajúci recept, vydarené, chutné a mala som toľko obavy. Tie s jamkou okrem džemu som ešte okrášlila šľahačkou. Ešte raz dík za inšpiráciu.
anap
Odkaz pre Zdenku:formičku neponor celkom do cestíčka,potom to ide dole ľahúčko .Nech sa Ti vydaria.:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia