Šišky

Fašiangové šišky

Autor receptu: fitcookerka

Ahojte, Varecháči! Fašiangy sa blížia a preto som si dnes povedala, že si pripravím tieto výborné šišky, ktoré mi pripomínajú detstvo u starej mamy. Dúfam, že si môj recept zamilujete.

Suroviny

Postup

  1. Z 1 dcl vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások.
  2. K múke si prilejeme pripravený kvások. Do zmesi pridáme žĺtky, cukor, štipku soli, maslo, zvyšné mlieko, rum, citrónovú kôru a všetko poriadne premiesime.
  3. Pripravené cesto, necháme nakysnúť na teplom mieste. Keď cesto zdvojnásobí svoju veľkosť, vyberieme ho na vymúčenú dosku. Cesto povaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska, ktoré ešte necháme pod utierkou 10 minút podkysnúť. Do koliesok si následne urobíme prstom priehlbinku.
  4. Kolieska vkladáme do rozhriateho oleja priehlbinkou nadol. Pečieme z oboch strán do zlatista. Na záver pridáme džem a posypeme práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť ! :)