Fašiangové krepli (šišky) a malý bonus k tomu

monty469 - fotkamonty469, 16. januára 2016
Fašiangové krepli (šišky) a malý bonus k tomu
Foto: monty469

K fašiangovému času neodmysliteľne patria tradičné dobré kysnuté šišky plnené lekvárom, u nás nazývané "krepľi". Rodinke veľmi chutili, deti ocenili najmä malý bonus v Zobraziť celý popisK fašiangovému času neodmysliteľne patria tradičné dobré kysnuté šišky plnené lekvárom, u nás nazývané "krepľi". Rodinke veľmi chutili, deti ocenili najmä malý bonus v podobe sladkých donutov.

Suroviny

950 g
3 ks
1 ks
500 ml
3 ČL
1 ČL
0,5 dcl (um)
250 ml
podľa chuti (alebo iný hustý)
 (na posypanie)
2 ks
1 ks
 (na vysmážanie)




Postup

  1. 1

    V 100ml teplého mlieka si rozdrobíme droždie s trochou cukru a necháme podkysnúť. Múku preosejeme, pridáme žĺtky, soľ, cukor, rum, šľahačkovú smotanu, zvyšnú časť teplého mlieka, vanilkový cukor, kvások a zamiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť- asi 1hod.

  2. 2

    2/3 cesta rozvaľkáme a vykrajujeme šišky, ktoré naplníme lekvárom a dáme vysmážať. Šišky by mali v oleji plávať. Necháme trochu vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  3. 3

    Zbytok cesta rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrojíme kolieska s malým otvorom v strede a vysmážame. Po vychladnutí polejeme bielou čokoládovou polevou a dozdobíme farebnými cukríkmi prípadne posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

izabella929
tiež ich robievam, lebo sú u nás obľúbené...robila som z tvarohového cesta a boli ako perinka...)...vyzerajú báječne veselo a fašiangovo...)
monty469
Sisky aj donuty su z toho isteho cesta, z tej istej davky , cize sisiek bolo cca 25 a donutkov cca 20 :) vykrajovala som ich s poharom o priemere 7cm :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia