Farmárske kuracie krídla v leče

izabella929 - fotkaizabella929, 28. novembra 2016

Cez víkend som dostala dodávku farmárskej kuraciny a vajíčok. Je to celkom iná chuť mäsa ako z Marketu.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
80 g
1 ks
1 strúčik
250 ml (domáce starilizované)
Príloha:




Postup

  1. 1

    Ako som v úvode uviedla, konečne sa mi podarilo tu na konci sveta zohnať farmára s hydinou a vajíčkami. S dodávkou som veľmi spokojná. Ide o brojlerové kurčatá. Bola som moc akčná a hneď som mäso naporciovala do mikroténových sáčkov a zabudla odfotiť tie krásne kurčatá v celosti. Ale na budúce určite bude foto.

    Farmárske kuracie krídla v leče - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie krídla som umyla, osušila. Na panvicu som nakrájala slaninu na malé kocky a nechala vytopiť tuk. Do tuku som vložila kuracie krídla a opiekla z oboch strán. Mäso som vybrala do misy a do výpeku som pridala cibuľu a cesnak. Opiekla som do svetlohneda a pridala som lečo. Tento základ som nechala zovrieť a potom som pridala krídla. Osolila, okorenila som ich a nechala som ich pomaly dusiť v tejto lečovej šťave. Hotové krídla som už nedochucovala, lebo ja robím ochutené lečo. Pokiaľ sa krídla dusili, uvarila som zemiaky na prílohu. Teraz som sa túto skvelú kuracinku rozhodla dotvoriť zemiakovou haruľou, ktorú som po upečení povykrajovala na kolieska formičkami na pečenie. Pridala som aj zavarenú cibuľku z vlastnej špajze. Prajem vám dobrú chuť.

    Farmárske kuracie krídla v leče - obrázok 2

Diskusia k receptu

sracz
Ja si s Tvojim dovolením, @izabella929 milá rád prisadnem k Vašemu prestretému stolu. Nepochybujem, že by som si pochutnal!
monty469
Opät krasne naservirovane ;-) a pritom jednoduche a verim , ze velmi chutne jedlo :-)
haji
Chutné, něžně podušené, krásně naservírované, vůně se táhne až k nám!
dosa
... kridla milujem na vsetky sposoby, ale farmarske som ozaj este nejedla...
na trhu kupujem domace kura, sliepku ci kacicu, farma ma neoslovila - par veci som kupila a teda nic moc.... asi si natrafila na nejakeho kvalitneho farmara , este ze ich tu mame, tych farmarov :-)))
mesiar50
Suprovo a lahodne pripravené krídla,ale má to jednu chybičku a to takú,že ten prekrásne prichystaný tanier sa ,,nepozerá"na mňa.
bubaya
@Dosa (28.11.2016 20:38)

V dnešnej dobe je každý farmár, čo má dve kury na dvore. Takže ide o to AKÝ je to farmár, a nie je chyba v kurati, či farmárskom, či gazdovskom.
bubaya
Pardon, zabudla som pochváliť recept, u nás by som krídelká mohla robiť denne, tak vyskúšam zas dačo nové.
siisa
Výborné jedlo a haruľa k tomu by mi úplne stačila :)
akameny
Izabela, ja som v kontakte s Tebou prvý krát. Recept s kridielkami je hlavne bezpracný, rýchly, lacný a pri tom veľmi chutný. Si šikovná. Rada ťa budem sledovať. Anna
izabella929
@siisa ,však každý si môže pochuťnať, ale táto haruľka bola výnimočne chrumkavá.-)@cesminaz ,áno rada varím v duchu mojej maminky, jedlá boli jednoduché s dostupných surovín a napriek tomu boli veľmi chutné..)@akameny ,vďaka ti, že si zablúdila do môjho albumu receptov..ja myslím, že budeš mať v čom vyberať..varím jednoducho, skromne, chutne ,,,za málo peňazí zázrak na stole,,, ako vravievala moja babka, ktorá bola skvelá kuchárka a varila na panskom majeri..vďaka Anka za milé slová a dúfam, že tvoju dôveru nikdy nesklamem.-)Všetkým úprimne ďakujem za pochvalu a milé slová..)