Farfalle so sušenými paradajkami a špenátovými listami

brambora - fotkabrambora, 20. februára 2015
Farfalle so sušenými paradajkami a špenátovými listami
Foto: brambora

Superrýchly, chutný recept. Moje druhé "ja" malo nutkanie tam dať aj domácu údenú slaninku, ale držala som sa viacmenej pôvodného receptu, ktorý som našla Zobraziť celý popisSuperrýchly, chutný recept. Moje druhé "ja" malo nutkanie tam dať aj domácu údenú slaninku, ale držala som sa viacmenej pôvodného receptu, ktorý som našla v letáku.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
140 g
100 g
4 strúčiky
150 g
180 ml
1 PL
140 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Kým sa varia, stihneme pripraviť "omáčku".

  2. 2

    Do rozohriatej hlbšej panvice, woku si dáme olivový olej a 1PL masla. Pridáme nasekaný cesnak, opražíme len chvíločku, aby nezhnedol. Následne pridáme nakrájané sušené paradajky a necháme spolu krátko restovať. Primiešame paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a necháme dve minútky bublať. Pridáme horúci zeleninový vývar a dusíme.

  3. 3

    Omáčku stiahneme z ohňa, pridáme nakrájané špenátové listy, uvarené cestoviny. Dáme späť na plameň a už len prehrejeme. Na záver pridáme nakrájaný syr na kocky a premiešame.

    Farfalle so sušenými paradajkami a špenátovými listami - obrázok 3
  4. 4

    Ako ozdobu použijeme petržlenovú vňať.

    Farfalle so sušenými paradajkami a špenátovými listami - obrázok 4
  5. 5

    Bola som milo prekvapená chuťou cestovín. Ešte som nejedla kombináciu rajčín a špenátu, ale bolo to viac ako výborné. A ešte k tomu je to rýchle, šťavnaté a finančne zvládnuteľné. ;-) Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mariamka
fajne,, ja teraz santim na tom woku, tak, ak dovolis, sa inspirujem, aky syr si dala? ci sa ma roztopit ci len tak tvarit? :)
katka78
@brambora pekne si navarila, cestoviny sú veľmi vďačné, dajú sa pripraviť na milión spôsobov a za krátky čas. U nás boli pred chvíľou na večeru.
brambora
dakujem velmi pekne za komentare. potesili.
@mariamka ja som pouzila goudu, ale oficialne tam mal ist balkansky syr. ;-) ono sa to tam vlozi len na zaver, takze len tak, aby si mala do coho zahryznut. :D mne sa trosku aj tahal, ale balkan sa asi nebude tahat.
jerica
@brambora jednoduché, pritom chutné, to sa veru neodmieta, hlavne , že tam nie je salám či iná udenina. Určite si to spravím, okrem špenátu , všetky suroviny mám. Pretlak z mojich rajčín a cesnak tiež :-) :-)
havino
pekne @brambora , moj typ jedla, takéto môžem a chcem. Dostala som pol kila sušených paradajok z Talianska, nie v oleji, takto ich prihadzujem k cestovinám tiež. Špenát nie je problém, nemyslím, že chuťou by zavadzial, je skôr pre oko a to sa ráta. No ale dobre si spravila s iným syrom, balkánsky by mi tam vôbec nepasoval, mne osobne myslím. Pekná fotka.
marienka44
@Brambora , sušené rajčiny v oleji alebo len same si použila?
Ja kupujem na váhu pri pulte v Kauflande a sú v oleji. Podobné varil aj Ital v kuchyni (myslím na Nove). :-)
afataga
presne z toho letaku som to chcela varit v piatok aj ja, nakoniec som urobila trochu inak, nabuduce skusim toto, krasne to mas, len ten pretlak ma tam akosi máta :-), ak dam, tak isto menej
brambora
@marienka44 použila som v oleji sušené paradajky, ale olej z nich som tam nedala.
@afataga no boli fakt skvelé, ten rajcinovy pretlak bol tak 2PL, tak myslím, že to nebolo príliš. Potom daj foto. ;-)
evanaaa
Práve dnes som leták aj s receptami pozerala a hútala......