Farfalle s brokolicou a sardelami

dora - fotkadora, 10. marca 2011
Farfalle s brokolicou a sardelami
Foto: dora

Ide o jednoduché cestovinové jedlo, ktoré máte pripravené v priebehu 20 min. od čistenia brokolice po zasadnutie k stolu. A navyše aj neočakávane chutné!

2
porcie

Suroviny

300 g
200 g
4 ks
1 ks
2 strúčiky
 struhaný




Postup

  1. 1

    Dáme variť vodu. Brokolicu umyjeme a porozdeľujeme na malé hlavičky. Keď voda zovrie, osolíme ju a nasypeme do nej brokolicu spolu s cestovinou.

  2. 2

    Medzitým si na panvici rozpálime olivový olej, na ktorom mierne opražíme ančovičky nakrájané na malé kúsky spolu s feferonkou rozdrobenou na kúsočky a pretlačené strúčiky cesnaku.

  3. 3

    Uvarenú brokolicu s cestovinou scedíme a vysypeme na panvicu k sardelám. Na miernom ohni ešte chvíľu zohrievame, aby sa prepojili chute a podávame posypané parmezánom.

Diskusia k receptu

evusik
variť brokolicu s cestovinou naraz je výborný nápad.... krásny recept :-)
julica
skvelé, už mi dochádzali variácie na cestovinové jedlá, ďakujem ti za pomoc :)
kopretina
Já vařím brokolici na páře a neumím si představit vařit ji stejně dlouho jako těstoviny. Těstoviny se určitě vaří déle a brokolice delším varem určitě nezíská na chuti.
alexdidi
Ja si zas nemyslím, že cestoviny je treba variť dlhšie ako brokolicu, závisí od druhu cestovín. Tiež som doteraz varila brokolicu zvlášť na pare, ale toto sa mi vidí výborný nápad.Ďakujem zaň a s ančovičkami, hm...dnes bude výborný obed...krásne foto....
dora
Dakujem vam vsetkym damy!
Kopretina: Bohuzial ja nemam moznosti a zariadenie k vareniu na pare, ale chcem to urcite raz vyskusat a zaviest aj v mojej kuchyni vzhladom na neodskripitelne pozitivne aspekty. Brokolica sa urcite vari kratsie ako cestovina, ked ju chceme pekne chrumkat. Ale na cestovine ju mam rada rozvarenu, lebo vtedy vytvori omacku, ktora pokryje cestovinu a neposobi to ako cestovinovy salat, ale naozaj ako omacka na cestoviny. Kazdy podla svojho gusta. Myslim, ze dolezita je inspiracia. Nech uz si to chutovo prisposobi kazdy sam.
cica2
velmi ľúbim takéto jedlá, krásny recept a vďaka...kk:)
monzet
Toto sa mi páči.Zajtrajší obed je jasný:-))
Krásne foto...
netrep21
Tie sardely si pouzila z konzervy alebo cerstve resp. mrazene?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia