Farebný pilav

Autor receptu: nazarboncuk

Čo chladnička dala, prekvapivo chutné!

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na začiatok privedieme k varu vodu ochutenú sójovou omáčkou. Sójové kocky vhodíme do vody a uvaríme do mäkka. Scedíme a necháme odkvapkať prípadne vytlačíme prebytočnú tekutinu.
  2. Na lyžici olivového oleja opekáme slovenskú ryžu asi minútu za stáleho miešania. Dávame pozor aby cestovina nezhorela ale opiekla sa do zlata. Pridáme suchú, prebratú ryžu a stále miešame. Osolíme a necháme chvíľu opekať do sklovita. Zalejeme dvojnásobným množstvom vývaru, oheň stiahneme na minimum a prikryjeme. Dusíme kým ryža nie je "al dente" a všetka tekutina sa vstrebala. Odložíme bokom, napr. do rúry.
  3. V menšej miske zmiešame trochu vody, kečup, sójovú omáčku a škrob. Vymiešame hladké tekuté "cestíčko" či skôr omáčku, do ktorej namočíme na pár sekúnd sójové kocky. Premiešame, aby bolo všetko dobre obalené omáčkou.
  4. Rozohrejeme nepriľnavú panvicu s kvapkou oleja a sprudka naše akože mäso opečieme z každej strany do hneda a chrumkava. Odložíme na teplé miesto.
  5. Ďalšia panvica :D Tentokrát väčšie a širšia: zohrejeme olej a orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Po chvíli pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Ďalej pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, sparené ružičky brokolice a hrášku, osolíme okoreníme a spolu opekáme asi 5 minút. Prípadne podlejeme troškou vývaru.
  6. Do zeleniny vmiešame dusenú ryžu a na záver pridáme opečené sójové kocky. Môžeme oživiť kvapkou citrónovej šťavy. Dobrú chuť!