Farebná torta (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Krémy boli spravené v mikrovlnnej rúre.

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si tmavý korpus a potom svetlý.Vychladnuté cestá potom rozrežeme na štyri časti ako to vidieť aj na obrázku.
  2. Ja som začal skladať tortu zo svetlým korpusom.Natrel som naň svetlú plnku.
  3. Na svetlú plnku pojde tmavý korpus.
  4. Na tmavý korpus natrieme tmavú plnku a máme takto spravené prvé poschodie torty.
  5. Na tmavú plnku pojde svetlý korpus.
  6. Na svetlý korpus nanasieme svetlú plnu a máme takto hotové druhé podchodie torty.
  7. A navrch torty nám ostal tmavý korpus.Hrubá,,stavba" je za nami.
  8. Tmavým krémom natrieme celú tortu.
  9. Svetlý vaječný krém som robil týmto pracovným postupom.: Cukor som vymiešal z vajcami do peny.Takto pripravenú penu si vložíme do mikrovlnky na 30 sekúnd.Kto má mechanickú mikrovlnku tak si ten čas musí odrátať počítaním do tridsať.
  10. Penu som ohrieval 6 x po tridsať sekúnd a zakaždým vybratím z mikrovlnky ju musíme rýchlo premiešať až po spodok.Keď očividne zvačší svoj objem a pri miešaní zistíte v nej akože kusy vaječnej hmoty tak je to jasný signál,že krém by mal byť hotový.Po následnom premiešaní by mala pena klesnúť a zhustnúť v pudingovú hmotu.
  11. Do teplej pudingovej hmoty zaslahame 100 g zmaknuteho masla. Dielo je vlacne.
  12. Slahame dakej aspon 5 minut.Vajecna hmota nam pocas miesania vychladne a trochu zhustne a preto mozeme ihned zaslahat aj zostatok 100 g zmaknuteho masla.
  13. Hotovy vajecny krem.Pekne sa spojil a nie je ikrovity, no je nutne ho uskladnit do chladnicky aspon na 2 h.
  14. Tmavy krem si spravime nasledovne: Do teplej pudingovej hmoty zaslahame 100 g zmaknuteho masla.Slahame zo 5 minut.Potom pridame rozpustenu cokoladu a dobre vymiesame, tak 3 minuty.Do tejto cokoladovej zmesy namiesame zostatok 100 g masla.Musime slahat zas aspon 3-5 minut.
  15. Na tomto obrazku mate moznost vidiet uz hotovy cokoladovo-vajecny krem.Musime ho dat potom do chladnicky aby nam stuhol.
  16. Tieto kremy pobudli v chladnicke 2 hodiny no pred ich pouzitim na pripravu torty ich musime nechat trochu postat pri izbovej teploty aby sa krem dal lahsie nanasat na tortove platy. Hotova torta musi byt nonstop v chladnicke.Mal som nafotenych viac fotiek no viackrat mi recept vypadol respektive mi nechcelo vo finalnom pisani pridat suroviny.Teraz ho pisem asi siesty raz.Dufam, ze bez diakritiky mi prida aj suroviny.Sorry a dakujem za pochopenie.