Farebná torta (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Krémy boli spravené v mikrovlnnej rúre.
Postup
- Upečieme si tmavý korpus a potom svetlý.Vychladnuté cestá potom rozrežeme na štyri časti ako to vidieť aj na obrázku.
- Ja som začal skladať tortu zo svetlým korpusom.Natrel som naň svetlú plnku.
- Na svetlú plnku pojde tmavý korpus.
- Na tmavý korpus natrieme tmavú plnku a máme takto spravené prvé poschodie torty.
- Na tmavú plnku pojde svetlý korpus.
- Na svetlý korpus nanasieme svetlú plnu a máme takto hotové druhé podchodie torty.
- A navrch torty nám ostal tmavý korpus.Hrubá,,stavba" je za nami.
- Tmavým krémom natrieme celú tortu.
- Svetlý vaječný krém som robil týmto pracovným postupom.:
Cukor som vymiešal z vajcami do peny.Takto pripravenú penu si vložíme do mikrovlnky na 30 sekúnd.Kto má mechanickú mikrovlnku
tak si ten čas musí odrátať počítaním do tridsať.
- Penu som ohrieval 6 x po tridsať sekúnd a zakaždým vybratím z mikrovlnky ju musíme rýchlo premiešať až po spodok.Keď očividne zvačší svoj objem a pri miešaní zistíte v nej akože kusy vaječnej hmoty tak je to jasný signál,že krém by mal byť hotový.Po následnom premiešaní by mala pena klesnúť a zhustnúť v pudingovú hmotu.
- Do teplej pudingovej hmoty zaslahame 100 g zmaknuteho masla.
Dielo je vlacne.
- Slahame dakej aspon 5 minut.Vajecna hmota nam pocas miesania vychladne a trochu zhustne a preto mozeme ihned zaslahat aj zostatok 100 g zmaknuteho masla.
- Hotovy vajecny krem.Pekne sa spojil a nie je ikrovity, no je nutne ho uskladnit do chladnicky aspon na 2 h.
- Tmavy krem si spravime nasledovne:
Do teplej pudingovej hmoty zaslahame 100 g zmaknuteho masla.Slahame zo 5 minut.Potom pridame rozpustenu cokoladu a dobre vymiesame, tak 3 minuty.Do tejto cokoladovej zmesy namiesame zostatok 100 g masla.Musime slahat zas aspon 3-5 minut.
- Na tomto obrazku mate moznost vidiet uz hotovy cokoladovo-vajecny krem.Musime ho dat potom do chladnicky aby nam stuhol.
- Tieto kremy pobudli v chladnicke 2 hodiny no pred ich pouzitim na pripravu torty ich musime nechat trochu postat pri izbovej teploty aby sa krem dal lahsie nanasat na tortove platy.
Hotova torta musi byt nonstop v chladnicke.Mal som nafotenych viac fotiek no viackrat mi recept vypadol respektive mi nechcelo vo finalnom pisani pridat suroviny.Teraz ho pisem asi siesty raz.Dufam, ze bez diakritiky mi prida aj suroviny.Sorry a dakujem za pochopenie.