Fantázia z jaterničiek, placiek a uhorkových špagiet

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 2. decembra 2013
Fantázia z jaterničiek, placiek a uhorkových špagiet
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks
1 téglik
300 g
3 strúčiky
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme, očistíme a nastrúhame. Nastrúhané zemiaky posolíme, necháme chvíľu postáť a vložíme ich do kuchynskej utierky. Prebytočnú vodu odstránime, vymiešame s múkou, vajcami, cesnakom, korením a majoránom. Môžeme pridať lyžičku kyslej smotany, zostanú biele.

  2. 2

    Z hmoty vytvarujeme placky a opekáme ich na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Hotové dáme na papierový obrúsok, aby sa zbavili prebytočného tuku.

  3. 3

    Jaterničky pomaly zohrejeme na panvici, potom ich vyberieme na dosku a nakrájame na hrubšie kolieska. Uhorky ošúpeme a orežeme tak, aby stred – jadrá – ostal celý. Orezané uhorky nakrájame (nastrúhame) na jemné špagety, ktoré premiešame s kyslou smotanou, osolíme a okoreníme. Servírujeme tak, že jednotlivé časti pokrmu prekladáme a ozdobíme.

Diskusia k receptu

vovodca
Kvalitná maškrtka, dám do "meníčka" štamgastom, máš za 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia