Jahodový zákusok
Fantastický pudingovo-jahodový koláč (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Tohto roku neskutočne veľa jahôd a tak som dnes piekla.
50-60 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Prichystame si ingrediencie na cesto.
- Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, žĺtky, kypriaci prášok, Palmarin a rukou vypracujeme cesto.
- Pripravené cesto dáme do mikrotenoveho sáčka a odložíme do chladničky.
- Medzitým si pripravíme suroviny na plnku.
- Z mlieka a vanilkových pudingov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Do vychladeneho pudingu vmiešame kyslú smotanu.
- Cesto vyberieme z chladničky a na pracovnej doske rozvaľkáme do tvaru okrúhlej formy (priemer 30 cm). Formu vymastíme a vysypeme múkou, nanesieme cesto tak, aby bolo až na okrajoch.
- Na cesto rozotrieme plnku a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov 40 minút.
- Upečený koláč necháme vychladnúť. Na vrch poukladáme umyté rozkrojené jahody.
- Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale.
- Polejeme vrch koláča a dáme do chladničky stuhnúť.
- Takto vyzerá v reze, dobrú chuť.
- Naša bohatá úroda.