Jahodový zákusok

Fantastický pudingovo-jahodový koláč (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tohto roku neskutočne veľa jahôd a tak som dnes piekla.

50-60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Prichystame si ingrediencie na cesto.
  2. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, žĺtky, kypriaci prášok, Palmarin a rukou vypracujeme cesto.
  3. Pripravené cesto dáme do mikrotenoveho sáčka a odložíme do chladničky.
  4. Medzitým si pripravíme suroviny na plnku.
  5. Z mlieka a vanilkových pudingov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Do vychladeneho pudingu vmiešame kyslú smotanu.
  6. Cesto vyberieme z chladničky a na pracovnej doske rozvaľkáme do tvaru okrúhlej formy (priemer 30 cm). Formu vymastíme a vysypeme múkou, nanesieme cesto tak, aby bolo až na okrajoch.
  7. Na cesto rozotrieme plnku a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov 40 minút.
  8. Upečený koláč necháme vychladnúť. Na vrch poukladáme umyté rozkrojené jahody.
  9. Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale.
  10. Polejeme vrch koláča a dáme do chladničky stuhnúť.
  11. Takto vyzerá v reze, dobrú chuť.
  12. Naša bohatá úroda.