Fantastický celozrnný chlebík

lusana - bez fotkylusana, 17. novembra 2010
Fantastický celozrnný chlebík
Foto: lusana

Tento chlebík je úplne perfektný, zdravý a chutný.

10
porcií
5 minút
príprava
210 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
5 PL
150 ml
200 ml
2 ČL
1 ČL
20 g




Postup

  1. 1

    Do pekárne na chlieb dáme suroviny v tomto poradí, voda, mlieko, olej, soľ, cukor, múka, do nej urobíme jamku a dáme droždie. Zapneme program na výrobu celozrnného chleba a necháme piecť. Po zaznení signálu na pridanie semienok nasypeme hrsť ovsených vločiek a slnečnicové semienka podľa chuti.

Diskusia k receptu

marienka44
@lusana , tie kvasnice su svieze alebo susene? Minule som tiez piekla v el. rure chlieb, cesto sa pripravilo v DP, miesto cukru som dala med a pridala som struhany vareny zemiak. Tiez bol vynikajuci.
coldbery
Ten chlebík nemá chybu...vyzera ohromne mäkučko a zdravo...určite to urobím......:-)))
ampara
kvasnice musia byť čerstvé, lebo 20 g je polovica kocky. Keby to bolo 20 g sušených bolo by to veľmi veľa
lusana
droždie je čerstvé, polka kvasníc, ale ak nemám čerstvé tak dávam 1 ČL sušených
zdezda
pekárničku síce nemám, no vyskúšam ho :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia