Fánky tvarohové fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 4. februára 2016
Fánky tvarohové (fotorecept)
Foto: dvorka

Na fašiangy sa u nás vysmážali šišky. Slovo fánky som počula prvý krát od manželovej mamky keď sme mali malé deti. Na jednom výlete Zobraziť celý popisNa fašiangy sa u nás vysmážali šišky. Slovo fánky som počula prvý krát od manželovej mamky keď sme mali malé deti. Na jednom výlete ich vybrala z tašky čarodejky a nielen deti, ale aj ja som ich s chuťou chrúmala. Aj recept som dostala, aj som ich piekla, no nebolo to ono. Potom som asi dva krát vyskúšala iné recepty a nemali takú chuť akú som si pamätala. Až nedávno, moja mamka nám dala pri návšteve plnú misu fánok. Otec im hovorí chrapne. A tie boli presne to, po čom som dávno pátrala.

Suroviny

250 g
1 polievková lyžica
0,5 - 1 kávová lyžička
3 polievkové lyžice
125 g
1 ks
štipka
4 polievkové lyžice




Postup

  1. 1

    Vyššie uvedené suroviny sú presne podľa receptu. Ja som múku dávala špaldovú hladkú a za lyžicu celozrnnej špaldovej. (To pre tých, ktorí pečú zo špaldovej múky aby vedeli, že to ide aj z tej.) Namiesto mlieka som do cesta pridala rozriedený biely jogurt. Všetky suroviny som dobre vymiesila v mixéri, môže sa pravdaže aj v mise a potom na pomúčnenej doske sa dohladka vypracuje cesto. Vyvaľká sa na tenko asi 2 - 3 mm a vykrajujú sa štvorce alebo obdĺžniky. v strede sa prekroja a poprepletajú.

    Fánky tvarohové (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Aj takéto kvietky som robila.

    Fánky tvarohové (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do dobre rozohriateho tuku (olej alebo masť) vkladáme fánky, vyprážame z oboch strán. Tuku som mala asi tak v 5 cm vrstve. Robím v malom kastróliku na najslabšom ohreve, aby sa fánky nepripálili. Fotku som mala rozmazanú, preto ju nepridávam. Vypražené fánky dávam na papierovú servítku potom pocukrujem vanilkovým práškovým cukrom .

    Fánky tvarohové (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z tejto dávky ich je za kopcovitý tanier.

    Fánky tvarohové (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia