Famózne kuriatko

lia66 - fotkalia66, 29. septembra 2011
Famózne kuriatko
Foto: lia66

Rada varím, a ešte radšej recepty vymýšľam...mám ich požehnane a aj moje sa medzi nimi nájdu...zrovna tento som vymyslela na oslavu-keď som chcela zmenu...nám Zobraziť celý popisRada varím, a ešte radšej recepty vymýšľam...mám ich požehnane a aj moje sa medzi nimi nájdu...zrovna tento som vymyslela na oslavu-keď som chcela zmenu...nám zachutil a názov mu sedí-teda, aspoň nám chutil neskutočne!!!...skúste, snáď zachutí aj vám

Suroviny

celé(10ks stehien) Porcované (-ja som mala spodné stehná)
2 ks, resp.podľa potreby
1 PL
1 PL
2 strúčiky
10 ks
1 PL
Príloha:
podľa potreby Menšie uvarené do polomakka v šupke
1 ks
1 ks
1/2 PL
2 PL
10dkg -ale nemusí byť Plátky




Postup

  1. 1

    Zmiešame smotanu, med, horčicu, roztlačený cesnak, nakrájané paradajky, korenie a týmto pácom zalejeme kurča-stehná. Najlepšie je, keď sa to marinuje cez noc. Plech(pekáč) vyložíme papierom na pečenie a poukladáme marinované kuriatko(stehná)...zalejeme zvyšným pácom...môžme podliať cca 0,5-1dcl vody...prikryjeme a pečieme v rúre na cca 180st-koľko, tak to záleží od rúry, hmotnosti atd, atd...pred dopečením cca 10-15 min.odokryjeme, aby bola kôrka chrumkavá.

  2. 2

    Predvarené zemiačky do polomakka ošúpeme, spravíme navrchu nožom "ježka" a rozložíme na pekáči vystlanom papierom na pečenie-kľudne aj tesne vedľa seba...pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry na cca 180st-môžme prikryť alobalom. Zmiešame cottage, pretlačený cesnak, korenie a šunečku nakrájanú na jemné kocečky...pred dopečením zemiakov(cca 10-15 min)zložíme alobal, rozvrstvíme zmes cottage, cesnaku, korenia a šunky a dáme ešte zapiecť-spraví sa super fajnová, chutná kôročka. Želám dobrú chuť-snáď vám bude chutiť. My sme to spráskali, aj som zabudla v rýchlosti odfotiť-tento obrázok som spravila, keď som balila túto mňamku nášmu Tatikovi do práce.

Diskusia k receptu

marienka44
@Lia66 , nerozumiem prvej vete v bode c.2 : predvarene zemiaky do polomakka osupeme... Zemiaky sa varia najprv supke? Co je to pokrajat na jezka? :-)
lia66
Áno, zemiaky uvaríme v šupke-do polomakka, takže nie úplne, pretože sa budú ešte piecť...a varím ich preto v šupke, lebo vtedy ostáva viac vitamínov v zemiačkoch...k druhej otázke-hm, ako by som Ti to-pozri si obrázok, myslím, že to tam aj vidno...proste na vrchu zemiakov spravíš také zárezy, ako sieťka na bránke(ha, ha-neviem to lepšie vysvetliť-my to robíme na špekáčikoch, keď chceme, aby sa pri pečení tak "otvorili")...proste chytíš zemiak a spravíš tri, štyri zárezy(nie úplne, aby sa Ti ten zemiak nerozpadol), otočiš(nie na druhú stranu, len, ako keď sa krútia hodiny)a cez tie prvé zárezy spravíš tri, štyri...aby sa Ti tá "prikrývka" z cottage dostala do zemiakov...snáď som dala postačujúcu odpoveď...ak nie-môžem aj nafotiť
bozulka
Celkom sa mi to páči,asi bude chutiť aj mne.
Tatino bude asi poriadny chlap..pekná porcia,pepáč,nemyslím to ironicky.
lia66
Ha, ha-som sa zasmiala...Tatino až taký veľký chlap nie je...toto som mu nabalila na dva dni...myslím, že túto "porciu" by mal problém zvládnuť aj silák, čo potiahne kamión
vareska1
ale aká si ty kreatívna :-) - a myslím to v dobrom... tvoj receptík sa mi páči, v najbl. dobe určite vyskúšam
maros107
Vyzera dobre chutí ešte lepšie . Odporučam vyskúšatˇ




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia