Falošný krémeš s ovocím (fotorecept)

Autor receptu: janocka84

Ľahký a rýchly recept, ale hlavne všetkým veľmi chutí. Recept som videla na FB a povedala som si, že na Veľkú noc vyskúšam. Myslím, že sa mi pekne vydaril a určite budem pekávať častejšie. Ospravedlňujem sa za fotky - nie sú veľmi kvalitné.

20-25
porcií
15 minút
príprava

Postup

  1. Lístkové cesto (ja kupujem v LIDLi ) rozdelíme na dve rovnaké časti a obe rozvaľkáme na múkou posypanej doske. Jeden z nich dáme na siilikónovú podložku, alebo na mastný papier.
  2. Na cesto poukladáme piškóty na celú plochu.
  3. Na piškóty poukladáme nejaké ovocie - marhule, broskyne, maliny,... Ja som použila zavárané broskyne a keďže boli veľké, každú polovicu som ešte pozdĺžne prekrojila.
  4. Z mlieka, zlatého klasu, cukru a vanilkového cukru uvaríme puding. Celý vylejeme na ovocie.
  5. Celé to prekryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta a dáme piecť. Keď cesto začne chytať farbu, je hotové - musí byť biele. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a dáme stuhnúť na chladné miesto. Čas prípravy je uvedený len ako doba pred pečením. Čas pečenia si treba odsledovať podľa rúry. Ja som piekla na 200 stupňoch cca 25 min.
  6. Po vychladnutí nakrájame.
  7. A môžeme papkať.