Falošný krémeš s ovocím fotorecept

janocka84 - fotkajanocka84, 5. apríla 2013
Falošný krémeš s ovocím (fotorecept)
Foto: janocka84

Ľahký a rýchly recept, ale hlavne všetkým veľmi chutí. Recept som videla na FB a povedala som si, že na Veľkú noc vyskúšam. Myslím, Zobraziť celý popisĽahký a rýchly recept, ale hlavne všetkým veľmi chutí. Recept som videla na FB a povedala som si, že na Veľkú noc vyskúšam. Myslím, že sa mi pekne vydaril a určite budem pekávať častejšie. Ospravedlňujem sa za fotky - nie sú veľmi kvalitné.

20-25
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 bal.
1 l
2 ks
5 PL
2 ks
 na posypanie
2 konzervy




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto (ja kupujem v LIDLi ) rozdelíme na dve rovnaké časti a obe rozvaľkáme na múkou posypanej doske. Jeden z nich dáme na siilikónovú podložku, alebo na mastný papier.

    Falošný krémeš s ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cesto poukladáme piškóty na celú plochu.

    Falošný krémeš s ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na piškóty poukladáme nejaké ovocie - marhule, broskyne, maliny,... Ja som použila zavárané broskyne a keďže boli veľké, každú polovicu som ešte pozdĺžne prekrojila.

    Falošný krémeš s ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z mlieka, zlatého klasu, cukru a vanilkového cukru uvaríme puding. Celý vylejeme na ovocie.

    Falošný krémeš s ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Celé to prekryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta a dáme piecť. Keď cesto začne chytať farbu, je hotové - musí byť biele. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a dáme stuhnúť na chladné miesto. Čas prípravy je uvedený len ako doba pred pečením. Čas pečenia si treba odsledovať podľa rúry. Ja som piekla na 200 stupňoch cca 25 min.

    Falošný krémeš s ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po vychladnutí nakrájame.

    Falošný krémeš s ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A môžeme papkať.

    Falošný krémeš s ovocím (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

radost
je to veľmi chutná maškrta...akurát známa je s jablkami..s iným ovocím som ešte nerobila..určite broskyne ju povýšia do vyššieho levelu...:-)
hubata
Ano, robila som s jablkami a máš pravdu že s broskyňami vyzerá slávnostnejšie a určite je aj chutnejší. Zrejme nebude taký dobrý s mäkkým ovocím napr. s jahodami ...... Tie piškótky síce vypijú šťavu - no vyskúšame a uvidíme.
Podaril sa ti, máš ho krásny, juj ako by som si dala!
arasidka
Tak toto je dačo aj pre mňa. V mraziaku mám jedno lístkové cesto. Ešte by ma zaujímalo, či by to nebolo dobré urobiť na záver tak, že to lístkové cesto si dopredu nakrájam za surova, uložím na vrch a potom pečiem, myslím si, že by sa tým uľahčilo konečné krájanie na kocky. Čo poviete, šlo by to tak ?
sisuk
je to super koláčik!!! Robievala som ho často, keď boli deti malé, hlavne so zaváranými višňami. Piškoty namáčam do nálevu z višní (iba chvíľku, aby sa nerozpadli), na ne dám vykôstkované višne, zalejem pudingom a ako @arasidka vrchné cesto pred uložením na puding nakrájam na kocky, aby už upečený vrchný plát pri krájaní nepopraskal.
Ďakujem za pripomenutie, mám v mrazničke lístkové cesto, takže zajtra opäť v akcii...
janocka84
@arasidka - kludne mozes, urcite tym nic nepokazis. Ja som to nerobila a aj tak sa mi pekne nakrajal, nepopraskal a ani nepopucil :D
@radost @hubata - jablka mi ani nenapadli, dakujem za tip, nabuduce skusim, mam este par zavarenych flias :D
gordonko
zajmavý recept ..... tie piškoty budú vlhké ???? suché mi nesedia
arasidka
mám chuť to najbližšie urobiť, hádam v máji zopakujem, keď sa mi to podarí - máme oslavu za oslavou :)
svetlana9
čo sa týka pudingu, tak ho urobím bez mlieka - použijem šťavu z tých zaváraných broskýň - dolejem do litra a dva zlaté klasy
veronika353
Taky dělávám s jablky,ale tentokrát bych chtěla přidat ještě banány a piškoty nahradit mini BeBe,abych využila zbytky,jsem jen zvědavá,jaké budou ty pečené banány.
ula2
V jednoduchosti je krása ,supeeeer mňamka...)))
používateľ nemá avatar
via
via
Dakujem super mňam recept:)))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia