Falošný guláš – zemiaková polievka fotorecept

matavarecha - fotkamatavarecha, 22. februára 2011

Je rýchla a lacná .........

4
porcie
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
5-6 ks
2 PL
1 kocka, ( kto nemá klasické gulášové korenie)




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na nie celkom malé kúsky. Opečieme na oleji pridáme červenú papriku, zalejeme vodou. Pridáme gulášová šťava v kocke, rascu, soľ a varíme keď sa trošku povarí cibuľka pridáme zemiaky a uvaríme ich do mäkka. Medzitým zahustíme nastrúhaným zemiakom a odstavíme a pridáme majoránku.

  2. 2

    na oleji opražíme cibuľku a pridáme červenú papriku

    Falošný guláš – zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme 1 kocku gulášovej šťavy

    Falošný guláš – zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    gulášová šťava v kocke

    Falošný guláš – zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme zemiaky a potom zahustíme postrúhaným zemiakom

    Falošný guláš – zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    odstavíme a pridáme majoránku

    Falošný guláš – zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

strigus
hmm, super, takúto rýchlovku na dnes potrebujem, super tip :)
viera1
Keď som si prečítala "zemiaková polievka -rýchla a lacná ",spomenula som si na zdesenie,ktoré sprevádzalo môj pohľad na cenovku zemiakov v Bille : 1,15 € !!!!
Čo Vy na to,Varecháči ?
matavarecha
veru už nevedia čo pýtať za zemiaky, ale vlastne všetko je drahé človek ide z obchodu s jednou taštičkou a minie 20€ ani nevie ako :-(((
baculata
Dávno som ju nevarila, už som nad nou rozmýšlala, díky už nemusím spomínat, ako som ju robila, pri čítaní receptu ma napadlo, že som sa ju učila volakedy z kucharskej a oni pri konci písali pridat halušky z 1 vajca,zvykla som to praktizovat,bolo to chutné.
viera1
Mama ju varievala tiež s haluškami a na tanier pridala lyžicu surovej kyslej kapusty.Varili tak gorali a volala sa "začorka".Bola to typická zimná polievka.Tá kombinácia je veľmi chutná,skúste.
baculata
S kyslou kapustou nepoznám, ale vyrástla som na nej, hoci žijem na juhu, moj povod je v spojení Oravy s Kysucami, takže zemiaky,kapusta a mlieko.Potom že baculatá.
evanaaa
No, zemiaky, keď som videla, že za 2 kg 2 eurá, myslela som, že to sú tie dovezené z Francie. Za chvílu budú drahšie ako banány. A polievočku z nich niekey robím aj s kúskom na kolečká prešovským kabanosom alebo s cigárom.
enss
S kabanosom to bol u nás kedysi "krumplipaprikáš". Ja pridávam namiesto kabanosu sójovú cesnačku, nakrájanú na kocky, túto polievku mám naplánovanú na zajtra.
malyanjelik
Výborná polievočka- robievam ju s párkami a voláme ju "slepý guláš"- asi preto, že v nej nieje mäsko, iba párky:-)
alzbetka2
aj ja robievam túto "červenú" zemiakovú a máme ju radi, len ja nedávam bujón ale trocha dobroty bez glutamanu...
duschko
Tato polievocka ma vratila o niekolko desatroci dozadu ked ju varila mamka. Urcite ju dam na jedalnicek este tento tyzden. Co sa tyka zemiakov, ani si neviem predstavit co budu pytat koncom jari. Zemiakov niet ani u nas na Spisi. Ani nie tak kvoli neurode, ale uz nik nechce sadit pre druheho..... a zadarmo.
kysucan
Ako pravy Kysúčan nemám čo k polievočke dodať. Mne sa rata dodať párky a nakoniec haluštičky.
evanaaa
Marienka, asi to nedostaneš u mäsiara, sójové výrobky aj " salámy" a pod. dostaneš napr. v Bille či v Kauflande, alebo možno aj inde ( v Jednote?).
garanco
Varila som takú v sobotu, a rozmýšľala som, ako ju volal moja mama, či "slepý" alebo "falošný" guľáš. No, ale na názve nezáleží, tiež ju občas varím. Páči sa mi tá kocka Maggi (takú nepoužívam, ale kúpim a budem)!
enss
Marienka44, sójovú cesnačku, sójové párky, zapekačky a sójové syry kupujem v supermarkete Jednoty. Cesnačka vyzerá ako špekáčik. Občas ju pozdĺžne rozkrojím, do červena poopekám na troške oleja, opaprikujem, okorením, k tomu horčica alebo chren a ani by si nepoznala, že neješ mäso.
mirka414
mnam prave ju varim uvidim co povie rodinka.inak vdaka za tuto stranku je super.
mirka414
zasa varim pridala som klobasku a neskor som vsetko pomyxovala takze vznikla dobra kremova polievocka na jesen :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia