Falošné rizoto s opekanou tymianovou rybkou

alzbetty - fotkaalzbetty, 18. augusta 2013
Falošné rizoto s opekanou tymianovou rybkou
Foto: alzbetty

A zase som uvarila niečo rýchle, ľahké a chutné :D do ryže môžete pridať akúkoľvek zeleninku podľa chuti a ročného obdobia (dostupnosti v mrazničke) Zobraziť celý popisA zase som uvarila niečo rýchle, ľahké a chutné :D do ryže môžete pridať akúkoľvek zeleninku podľa chuti a ročného obdobia (dostupnosti v mrazničke) a taktiež použiť ľubovoľnú bylinku na rybu.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Ryba:
3 filety
1-2 PL
Ryža:
1 šálka
1
 kúsok
 hrsť
 hrsť
3
1 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme, opečieme na oleji a pridáme soľ (cca 1/4 PL), štipku šafranu. Zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Časť vývaru možno nahradiť bielym vínom.

  2. 2

    Šalotku nasekáme nadrobno, speníme na oleji. Pridáme kolieska mrkvy, nakrájanú cuketu (ak je staršia tak bez šupky a semien), hrach, strúčiky, osolíme, okoreníme, ochutíme koriandrom a opečieme. Zalejeme vodou alebo zvyšným vývarom z ryže a podusíme do polomäkka. Pridáme sparené ošúpané paradajky (ak niekomu vadia tak vyberieme aj semienka, ale precedíme z nich šťavu), zamiešame a prehrejeme. Zelenina by mala byť ponorená v šťave.

  3. 3

    Uvarenú ryžu zamiešame spolu so zeleninou. Rybu si vopred nakrájame na kocky alebo pásiky, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, olejom a posypeme tymianom. Necháme postáť.

  4. 4

    Rybu opečieme na panvici domäkka. Podávame k ryži ozdobené bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

sisok
Na svoj vek si sikovna...mudra asi musis byt tiez, ked si to uprimne nazvala falosne rizoto :) niekto uvari ryzu vo vode a vola to rizoto, xixi :) pekny recept, len pokracuj :) len tu rybu by som dala inu, nemas pocit, ze pangasius ma zvlastnu chut? :)
alzbetty
mne celkom chutí, ale dá sa kľudne použiť aj iná ryba, trebárs treska, to už musí človek vyskúšať sám :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia