Falošné fašírky
Autor receptu: namarie
Stali ste sa vegetariánom, decentne vám chýba chuť mäska, pociťujete smútok z
neustáleho požívania koreňovej zeleniny, minula sa vám inšpirácia a zrazu
neviete čo si uvariť? :) Spravte si rýchle vegetariánske fašírky, ktoré chutia na
nerozoznanie od tých klasických - mäsových. Tajomstvo môjho nového receptu sa skrýva
v koreninách a masielku.... vyskúšajte!
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Sójovú drť nasypte do misky a zalejte trochou vody. Nechajte odstáť 10 min. Zatiaľ si ošúpte cibuľku a cesnak. Cibuľu nakrájajte na drobno a cesnak postrúhajte na strúhadle.
- Keď je sojová drť zmäknutá vytlačte z nej rukou všetku vodu. Staršie pečivo (najlepšie chlieb, keď nemáte dajte tam pokojne aj staršie rožky) nakrájajte na maličké kocky. Všetko to hoďte do misy, aj s drťou, cesnakom a cibuľou. Pridajte koreniny na bravčové pečené (1 kopcovitá PL), korenie na grilované mäso (Grill a Shasik z Lidlu je TOP - tiež 1 PL), nadrobno pokrájanú čerstvú petržlenovú vňať, čierne korenie pridajte 2 - 3 vajcia (podľa toho aká je konzistencia zmesi - musí sa to lepiť dokopy) a prilejte trochu repkového oleja. Poriadne to vymiešajte, osoľte a skúste v dlani či to spolu drží, ak sa to stále rozpadáva pridajte trochu strúhanky.
- Na panvici rozpáľte olej a do taniera pripravte strúhanku. Zo sójovej zmesy tvarujte guličky, ktoré následne obaľujte v strúhanke, dlaňou ich zmačknite do tvaru malých placiek a vložte do rozpáleného oleja.
- Fašírky smažte tak cca 7 - 10 minút z každej strany a ku koncu pridajte do oleja maslo, ktorým ich občasne popolievajte - fašírky tak budú chrumkavučké a nevyschnú vám. Hotové ich poukladajte na kuchynskú papierovú utierku, nech nie sú mastné
- Podávajte s chlebíkom a zeleninou :) Budete sa čudovať, že chutia na nerozoznanie od tých z mletého mäsa. Dobrú chuť!