Hovädzia sviečkovica
Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok
Autor receptu: redakcia
Postup- Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú
časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do
zapekacej misky, pridáme šťavu z pomaranča a citróna,
badián, osolíme, okoreníme a polejeme trochou
olivového oleja. Dáme piecť do rúry zohriatej
na 170 °C asi 30 minút.
- Gnocchi: Zmiešame prelisované uvarené
zemiaky, vajíčko, múku, nadrobno nasekané
bylinky a soľ. Cesto vyváľame na valček hrúbky
palca, ktorý nakrájame na asi 2 cm dlhé gnocchi.
Varíme ich v osolenej vriacej vode asi 2 minúty.
- Na panvici prudko opečieme osolené a okorenené hovädzie mäso na
olivovom oleji, ktoré potom pečieme v rúre zohriatej
na 190 °C asi 10 minút. Upečené mäso potom
potrieme dijonskou horčicou a obalíme v rozmixovaných
ľanových semienkach. Pred podávaním
necháme odležať asi päť minút.
|