Falošná sviečková z bravčového mäsa fotorecept

daisi211Daisi211, 14 ročné dievča, 17. februára 2011 15:01
Ďalšie jej recepty »

Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept)Foto: daisi211

Falošná sviečková z bravčového mäsa je síce lacnejšia verzia pravej sviečkovice, no chuť je rovnaká...výborná:)

6
porcií
15 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Nakrájané bravčové karé okoreníme a naklepeme.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame nadrobno.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso zľahka opražíme na rozpálenej panvici.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso chytí krásnu farbu a chrumkavú chuť.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom si opražíme cibuľku na oleji a pridáme červenú sladkú papriku. Papriku pridávame tak, že hrniec dáme dole z plameňa, aby nám nezhorkla.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naukladáme očistenú zeleninu, mäso, zalejeme vodou a pridáme koreniny.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Suroviny premiešame a necháme vypariť vodu, no nie všetku.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď je mäso mäkké, tak že sa až rozpadáva, vyberieme ho zvlášť na tanier.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vývar z mäsa a zeleniny nevylievame.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rozmixujeme ho spolu so zeleninou.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Suroviny rozmixujeme na hustú kašu.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Kašu môžeme rozriediť aj slepačím vývarom, pre lepšiu chuť alebo vodou a necháme prejsť varom.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Potom pre rozriedenie pridáme smotanu sladkú na šľahanie aj smotanu na varenie a za stáleho miešania necháme prejsť varom.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Do omáčky pridáme mäso , spolu premiešame a v prípade potreby ešte zriedime vývarom a dochutíme koreninami.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Pre dochutenie môžme použiť čučoriedky s citrónom. Ak máme doma nazbierané čučoriedky, necháme ich zovrieť spolu s krištáľovým cukrom a môžeme podávať. Dobrú chuť prajem:)

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 15
ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist