Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept)

Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept)
Foto: daisi211
daisi211Daisi211, recept pridal: 17. februára 2011 15:01Ďalšie jeho recepty

Falošná sviečková z bravčového mäsa je síce lacnejšia verzia pravej sviečkovice, no chuť je rovnaká...výborná:)

Suroviny

6
porcií
15
minút
príprava
50
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Nakrájané bravčové karé okoreníme a naklepeme.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 1

Cibuľu nakrájame nadrobno.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 2

Mäso zľahka opražíme na rozpálenej panvici.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 3

Mäso chytí krásnu farbu a chrumkavú chuť.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 4

Potom si opražíme cibuľku na oleji a pridáme červenú sladkú papriku. Papriku pridávame tak, že hrniec dáme dole z plameňa, aby nám nezhorkla.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 5

Naukladáme očistenú zeleninu, mäso, zalejeme vodou a pridáme koreniny.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 6

Suroviny premiešame a necháme vypariť vodu, no nie všetku.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 7

Keď je mäso mäkké, tak že sa až rozpadáva, vyberieme ho zvlášť na tanier.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 8

Vývar z mäsa a zeleniny nevylievame.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 9

Rozmixujeme ho spolu so zeleninou.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 10

Suroviny rozmixujeme na hustú kašu.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 11

Kašu môžeme rozriediť aj slepačím vývarom, pre lepšiu chuť alebo vodou a necháme prejsť varom.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 12

Potom pre rozriedenie pridáme smotanu sladkú na šľahanie aj smotanu na varenie a za stáleho miešania necháme prejsť varom.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 13

Do omáčky pridáme mäso , spolu premiešame a v prípade potreby ešte zriedime vývarom a dochutíme koreninami.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 14

Pre dochutenie môžme použiť čučoriedky s citrónom. Ak máme doma nazbierané čučoriedky, necháme ich zovrieť spolu s krištáľovým cukrom a môžeme podávať. Dobrú chuť prajem:)
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 15



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

16 komentárov k receptu
  • tothka, 17. februára 2011 o 17:02
    Tiež zvyknem robiť sviečkovú z karé, ale ešte nikdy som nerobila z pokrájaných rezňov, vždy pekne v celku okorenené a so zekeninou robím v kuchte. Ale aj tvoja sviečková môže byť chutná, veď je v nej všetko čo tam má byť, až na ten gyros a chýba mi bobkový list. Myslím že ten do sviečovej patrí tiež. Ale koľko ľudí - toľko chutí


  • abend, 17. februára 2011 o 18:32
    Robím taktiež z bravčového mäsa a presne tak ako tothka , ale ingrendiencie daisy211 máme rovnaké, až na ten bobkový list.


  • honestka, 17. februára 2011 o 18:53
    robievam obidvoma sposobmi v celku aj takto, a teketo bravcove na smotane je ozaj vyborne jedlo.
    Pre nas je najvzacnejsia korenova zelenina tu dostat hlavkovy celer
    (nie zelene lusky) a pouzivam ho vzdy ked dostanem kupit.
    doda omacke vybornu chut.


  • tinca, 17. februára 2011 o 23:02
    ja keď sviečkovú tak fakt falošnú, lebo pravá je drahá, aj tú robím, ale výnimočne, ja k sviečkovej radšej brusinky, ale milujem aj čučoriedky


  • evanaaa, 18. februára 2011 o 00:35
    Z bravčového som neskúšala ( len obyčajné, na smotane) ale chystám sa, aké to bude.


  • zinnajdha, 18. februára 2011 o 08:01
    robievam takúto omáčku bez smotany...dávam zo zeleniny najviac zeleru (buľvu), keď zeler stredne veľký, tak na dávkovanie v uverejnenom recepte aj celý. Dodá omáčke lepšiu chuť, má krajšiu farbu, je zdravšia a do váry pridám aj bobkový list (ktorý samozrejme pred mixovaním vyberiem). Kto chce, môže pridať smotanu do svojej porcie.


  • marienka44, 19. februára 2011 o 11:11
    Aj borievky patria do svieckovej. :-)


  • dorisa, 24. februára 2011 o 15:47
    Blahoželám k vyhre.


  • ketty3811, 24. februára 2011 o 16:50
    Aj ja blahoželám.:-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • bejaja, 24. februára 2011 o 22:18
    blahoželám k výhre..!


  • tonicka53, 25. februára 2011 o 11:20
    Gratulujem k výhre! Zaslúžiš si ju.


  • bejda7, 25. februára 2011 o 13:23
    Gratulujem k výhre:)


  • daisi211, 28. februára 2011 o 15:25
    Dakujem Vam velmi pekne a redakcii tiez:) Vyhra ma velmi potesila:)


  • jjamajka, 2. februára 2012 o 22:25
    Ja davam este trosku horcice. Mame ju radi vsetci a zeler musi byt. bobkac rozmixujem aj s ostatnym korenim do stratena. Mnam, uz ju aj budem varit. Klasika je klasika. a ked varis s laskou, niet co pokazit. Moji stravnici ma miluju :-)


  • emporia, 27. februára 2012 o 14:38
    Včera som robila :) bola fajnová :)


  • monkapb, 27. mája 2012 o 09:49
    prave som sa na to dala :)) s láskou ,tak dufam sa mi to podarí :)) dobru chuť nám, Vám všetkým :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.

Veľká noc v Kanade
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O kanadskej Veľkej noci píše Kecemis.

Veľká noc v chorvátskej Dalmácii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Andrea2005 z Chorvátska.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist