Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept)

Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept)
Foto: daisi211
daisi211Daisi211, recept pridal: 17. februára 2011 15:01Ďalšie jeho recepty

Falošná sviečková z bravčového mäsa je síce lacnejšia verzia pravej sviečkovice, no chuť je rovnaká...výborná:)

Suroviny

6
porcií
15
minút
príprava
50
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nakrájané bravčové karé okoreníme a naklepeme.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 1

2

Cibuľu nakrájame nadrobno.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 2

3

Mäso zľahka opražíme na rozpálenej panvici.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 3

4

Mäso chytí krásnu farbu a chrumkavú chuť.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 4

5

Potom si opražíme cibuľku na oleji a pridáme červenú sladkú papriku. Papriku pridávame tak, že hrniec dáme dole z plameňa, aby nám nezhorkla.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 5

6

Naukladáme očistenú zeleninu, mäso, zalejeme vodou a pridáme koreniny.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 6

7

Suroviny premiešame a necháme vypariť vodu, no nie všetku.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 7

8

Keď je mäso mäkké, tak že sa až rozpadáva, vyberieme ho zvlášť na tanier.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 8

9

Vývar z mäsa a zeleniny nevylievame.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 9

10

Rozmixujeme ho spolu so zeleninou.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 10

11

Suroviny rozmixujeme na hustú kašu.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 11

12

Kašu môžeme rozriediť aj slepačím vývarom, pre lepšiu chuť alebo vodou a necháme prejsť varom.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 12

13

Potom pre rozriedenie pridáme smotanu sladkú na šľahanie aj smotanu na varenie a za stáleho miešania necháme prejsť varom.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 13

14

Do omáčky pridáme mäso , spolu premiešame a v prípade potreby ešte zriedime vývarom a dochutíme koreninami.
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 14

15

Pre dochutenie môžme použiť čučoriedky s citrónom. Ak máme doma nazbierané čučoriedky, necháme ich zovrieť spolu s krištáľovým cukrom a môžeme podávať. Dobrú chuť prajem:)
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 15



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tothka, 17. februára 2011 o 17:02
    Tiež zvyknem robiť sviečkovú z karé, ale ešte nikdy som nerobila z pokrájaných rezňov, vždy pekne v celku okorenené a so zekeninou robím v kuchte. Ale aj tvoja sviečková môže byť chutná, veď je v nej všetko čo tam má byť, až na ten gyros a chýba mi bobkový list. Myslím že ten do sviečovej patrí tiež. Ale koľko ľudí - toľko chutí


  • abend, 17. februára 2011 o 18:32
    Robím taktiež z bravčového mäsa a presne tak ako tothka , ale ingrendiencie daisy211 máme rovnaké, až na ten bobkový list.


  • honestka, 17. februára 2011 o 18:53
    robievam obidvoma sposobmi v celku aj takto, a teketo bravcove na smotane je ozaj vyborne jedlo.
    Pre nas je najvzacnejsia korenova zelenina tu dostat hlavkovy celer
    (nie zelene lusky) a pouzivam ho vzdy ked dostanem kupit.
    doda omacke vybornu chut.


  • tinca, 17. februára 2011 o 23:02
    ja keď sviečkovú tak fakt falošnú, lebo pravá je drahá, aj tú robím, ale výnimočne, ja k sviečkovej radšej brusinky, ale milujem aj čučoriedky


  • evanaaa, 18. februára 2011 o 00:35
    Z bravčového som neskúšala ( len obyčajné, na smotane) ale chystám sa, aké to bude.


  • zinnajdha, 18. februára 2011 o 08:01
    robievam takúto omáčku bez smotany...dávam zo zeleniny najviac zeleru (buľvu), keď zeler stredne veľký, tak na dávkovanie v uverejnenom recepte aj celý. Dodá omáčke lepšiu chuť, má krajšiu farbu, je zdravšia a do váry pridám aj bobkový list (ktorý samozrejme pred mixovaním vyberiem). Kto chce, môže pridať smotanu do svojej porcie.


  • marienka44, 19. februára 2011 o 11:11
    Aj borievky patria do svieckovej. :-)


  • dorisa, 24. februára 2011 o 15:47
    Blahoželám k vyhre.


  • ketty3811, 24. februára 2011 o 16:50
    Aj ja blahoželám.:-)


  • bejaja, 24. februára 2011 o 22:18
    blahoželám k výhre..!


  • tonicka53, 25. februára 2011 o 11:20
    Gratulujem k výhre! Zaslúžiš si ju.


  • bejda7, 25. februára 2011 o 13:23
    Gratulujem k výhre:)


  • daisi211, 28. februára 2011 o 15:25
    Dakujem Vam velmi pekne a redakcii tiez:) Vyhra ma velmi potesila:)


  • jjamajka, 2. februára 2012 o 22:25
    Ja davam este trosku horcice. Mame ju radi vsetci a zeler musi byt. bobkac rozmixujem aj s ostatnym korenim do stratena. Mnam, uz ju aj budem varit. Klasika je klasika. a ked varis s laskou, niet co pokazit. Moji stravnici ma miluju :-)


  • emporia, 27. februára 2012 o 14:38
    Včera som robila :) bola fajnová :)


  • monkapb, 27. mája 2012 o 09:49
    prave som sa na to dala :)) s láskou ,tak dufam sa mi to podarí :)) dobru chuť nám, Vám všetkým :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist