Falošná husacia pečienka

gitka194 - fotkagitka194, 8. júna 2012
Falošná husacia pečienka
Foto: gitka194

Spôsob prípravy je veľmi jednoduchý a nenáročný na suroviny. Pochutí si na ňom nejeden mlsný jazýček. :-)

20
porcií
130 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

40 dkg
4 ks čerstvé celé
2 dcl
3 KL
250 ml




Postup

  1. 1

    V mixéri vyšľaháme pečienku a postupne pridáme ostatné prísady /vajíčka, smotana, vegeta + tuk - kačací alebo husací príp. bravčový/. Pred tým ako pridáme tuk, necháme si ho roztopiť a následne trochu ochladiť, aby bol tekutý a nie horúci.

  2. 2

    Zmes rozdelíme rovnomerne do dvoch mikroténových sáčkov, ktoré uviažeme volnejšie, lebo zmes pri varení zväčší objem.

  3. 3

    Sáčky so zmesou vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Znížime teplotu na nižší stupeň a pomaly varíme 2 hodiny.

  4. 4

    Hotovú pečienku vyberieme na tanier a podľa chuti môžeme podávať za tepla aj za studena.Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

letisia
Robím z rovnakých surovín, ale vždy som to piekla v srnčom chrbáte. Vyskúšam variť podľa teba.
jokin
Ďakujem že si mi ju pripomenula už dávno som ju nerobil. Okrem vegety robím z tých istých surovín. Dobrý nápad s tým varením, určite je šťavnatejšia vyskúšam.
valeri
Niečo podobné sme robili voľakedy, ale piekli sme to v rúre a bolo to veľmi chutné, tak aj toto je určite dobré.
helca103
robím podobne ale pečiem vo forme na srnčí chrbát, dobrý nápad s varením - vyskúšam
olinka12
Ja som už tiež robila niečo podobné ale pod názvom falošná kačacia pečeň ale pieklo sa to v rúre ale toto vyzerá oveľa lepšie určite vyskúšam ale by zaujímalo ja by som použila kačaciu masť lebo tej mám pohato husaciu nemám lebo husi nechováme iba kačky.
marijanka712
aj ja to robievam presne ako ty len ju pečiem ale variť som to ešte neskúšala musím skúsiť ide čas paradajok,paprik to bude pochúť už sa teším mňam, mňam dik za receptík
letisia
No tak som dnes vyskúšala. Rozdelila som so to ale do 3 vreciek, potrebovala som menšie porcie. Neviem prečo som to ja mala na povrchu nie práve vábnej farby, takej hnedo-zeleno-žlktkavej, nedá sa to ani identifikovať, ale po rozkrojení je pečienka pekná ružová, Chutí úžasne, hostií nebolo treba núkať. Zajtra vyskúšam odkrojíť plátky a opražiť ich na masti ako opekanú husaciu pečeň. Tento tvoj recept bude už aj náš. Ďakujem.
letisia
Vyskúšala som opiecť plátky tejto pečienky boli výborné, celkom ako kačacia či husacia pečienka vypečená v masti. Vyskúšaj aj takúto nezdravú verziu.
damisa
vyskúšala som a je výborná, urobila som k nej lokše a návšteva si veľmi pochvalovala....
havino
nápodobne a vdaka @kimlo , nepostrehla som ju tu, budúci týždeň má premiéru, úžasne vyzeráááá
nanacel
aj ja som výskúšala a je skvelá, chystám sa na ňu znova.... no mám otázku... myslíte, že by som ju mohla hotovú natlačiť do pohárikov a zavariť?
baba
Neviem prečo vegeta, skôr by tam patrili nejaké bylinky. Ja robím podobne, bez vegety, ale dávam trošku tymianu a čierneho korenia.
uhorka
TO je bomba dnes poobede idem na to.Ďakujem
hana1
a ja idem na to teraz, dam vedieť vysledok ,dakujem za recept dufam že ho zopakujem viac krát
evanaaa
Toto aj ja skúsim spraviť, a porovnám varené s pečeným......myslím si, že @gitka194 robila túto paštéčku podľa receptu @babkamt , ak si vyššie pozriete jej link, je to to isté a mám ho aj v KK, len škoda, že nie je písané, podľa koho bola táto dobrôtka zrealizovaná.
pusta
tento receptík som vyskúšala a môžem potvrdiť, že je to veľká doprota :-)
veľmi odporúčam.
rony21
Výborný receptík,urobila som,spapal sa a musím ho urobiť znova.
3stan
už sa teším kedy to vyskúšam v detstve som to jedla často sme to robievali a teraz ja urobím supeeer už mi slinky teču :).
andula1
vyzerá suprovo, idem ju veru vyskúúúúúúúúúšať, kuraciu pečienku teda môžem, husacia mastička je asi pekne drahá, ešte som nekúúúpila, husy sme chovali, ale teraz nie súúúúú......:-)
anaj13
ja som tam pridala ešte dva roztlačené strúčiky cesnaku ,zase to trošku zmenilo chuť :) mne k lepšiemu..
zlota1
toto je spomienka na detstvo,na babicku,dakujem za recept,ukladam
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Robila som tento Tvoj recept už viackrát.Je ozaj výborný..Aj som ho varila ako ty, ale chutnejší je upečený v srnčom chrbáte. Odporúčam!
karetka1
Uz dlho na vsetky rodinne oslavy pripravujem tento recept. Pecienku nakrajanu na platky poavam ako predjedlo. Na uvedene mnozstvo pecienok si vopred usmazim tri stredne velke cibule s jednym vatsim strucikom cesnaku. Cibulu smazim pomalicky, za staleho miesania na kacacej, alebo husacej masti. Nedovolim zhnednutie, je uprazena dosklovita. Dam ju vychladnut. Vegetu davam pol na pol s morskou solou. Sol zvyrazni chute. Pridavam biele korenie, 1čl a spetku muskatoveho orisku.
e001
Tak som po čase zavítal sem, aby som pozrel, čo nové a nabral inšpiráciu. Tento recept používam aj ja, len dávam trocha viac masti, potom je pašteka lepšie rozotierateľná na čerstvý chlebík. Robím vždy dvojitú porciu, pečienku najprv zomeliem na mlynčeku na mäso, do misky dám všetky suroviny a premiešam tyčovým mixérom. Zmes naplním do malých 150-200gr zavareninových pohárov. Naložím na plech, podlejem litrom vody a šupnem do rúry vyhriatej na cca 130 stupňom. Strelilizujem 1hod.
matysek
Dnes jsem též vyzkoušel vše dopadlo dobře chuť paráda.


gordon67
je to celé falošné. zato tráviace problémy budú po požití tejto"gurmánskej tukovej mlsky" reálne. radšej podať vianočný plátok skutočnej pripravenej pečene.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia