Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Falošná hovädzia polievka

divoska4444 - bez fotkydivoska4444, 22. júla 2017

Zdravá letná verzia falošnej hovädzej polievky - ale mäso nehľadajte

5
porcií
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks stredne veľká (alebo cuketa)
podľa chuti
5 ks
1 kocka
2,5 l
podľa chuti
2 strúčiky
1 ks menšia
5 ks
2 PL
druh podľa výberu
 hrsť




Postup

  1. 1

    Do vody vložíme tekvicu /cuketu/ zbavenú šupky, ktorú môžete porezať na dva - tri časti, pridáme soľ, bujón, čierne korenie, cesnak, celú cibuľu, šampiňóny a rôznu zeleninu podľa vlastnej chuti (v celosti). Varíme kým zelenina nie je mäkká.

  2. 2

    Mäkkú zeleninu a šampiňóny vyberieme, pokrájame, odložíme stranou. Polievku precedíme, pridáme olej, pridáme pokrájanú zeleninu a uvarenú polievkovú cestovinu a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

radost
"falošnú" robievam zo zrelej tekvice-vnútro so semenami-to potom scedím..dobrá verzia..:-)
evelynba
Dobrá polievka, dobrý recept, ale dala by som ju určite na iný tanier. Prosím nebrať to ako kritiku, ale ako radu. Na tom tanieri takmer nevidno, čo ideme jesť, nanajvýš je identifikovateľná brokolica a mrkva.
helena64
Polievka je ozaj dobrá, ak sa dá všetko ako do hovädzej polievky. Robím ju iba z veľkých semien tekvice a zo striedky, ktorá je dobre vyzretá. Ak mám dosť semien veľkých a "tlstých" a viac striedky, to vtedy ak si tekvicu strúham na odloženie do mrazničky, ani nedávam bujón. Ale samozrejme nič sa tým nepokazí. Dokonca si mrazím na jeseň aj tie semienka a striedku. Všetko je treba využiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia