Falošná horúca čokoláda

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 17. apríla 2015

Väčšina receptov začína "... vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu", ale úprimne, keď si chcem urobiť 1 pohár iba sama pre seba ako "mňamku ku Zobraziť celý popisVäčšina receptov začína "... vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu", ale úprimne, keď si chcem urobiť 1 pohár iba sama pre seba ako "mňamku ku telke na večer", tak sa mi naozaj nechce stáť pri peci a rozpúšťať čokoládu, takže som rozmýšľala ako uspokojiť chuť na sladké za rekordne krátky čas - a toto je hotové za 7 minút :-)

1
porcia
7 minút
príprava

Suroviny

300 ml
3 lyžičky
2 lyžičky
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Do odmerky si nalejeme mlieko - max. 300 ml (môže byť 275 - 300 podľa toho, akú hustú čokoládu chceme). Do kastróla dáme 3 kávové lyžičky kryštálového cukru, zalejeme polovicou mlieka a dáme variť.

    Falošná horúca čokoláda - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si v zvyšku mlieka rozšľaháme: 2 okopisté kávové lyžičky Bebe pudingu, 1 lyžičku kakaa, mletú škoricu na špičku noža a pár kvapiek rumovej arómy. Pridáme do teplého mlieka, spolu uvaríme a nalejeme do pohára.

Diskusia k receptu

waocipa
ukladám do KK aj 5* dávam(@Zuzlik0402 mame jednaké poháre moje máju už viac ako 30 rokov a boli kupované vo Svite)
zuzlik0402
@waocipa
ďakujem, tie moje poháre sú už tiež viac ako 30-ročné :-) vydrankala som si ich od rodičov ako spomienku na detstvo, keď sme boli so sestrou malé, mamka nám do nich varievala viacfarebný puding s ovocím a šľahačkou :-) Je dosť možné, že sú tiež zo Svitu, keďže som Popradčanka, ale naisto to neviem - hlavne, že z nich chutí.
zuzlik0402
@aleana
to závisí aj od toho, aké kávové lyžičky máte - nemajú všetky presne rovnaký objem. Ja som to skúšala niekoľkokrát, keď som dala 2 lyžičky Bebe nie príliš okopisté, tak to bolo tekuté ako mlieko, keď som dala okopisté, tak to bolo hustejšie. Po naliatí do pohára sa samozrejme urobí na vrchu "šupka" ale po ňou je zmes tekutá. Ale naozaj treba skúšať.
janikbj
robím veľmi podobne, no používam klasický čokoládový puding a do uvareného ešte nalámem horkú čokoládu (s tou už nevarím, len premiešam, nech sa roztopí a prehabarkujem). 5*
rain333
mlsný jazyk, to nás spája ako pozerám :) díky moc, už je rcpt uložený a 5*
luss44
tak ako iní chodievajú v meste na kávu, tak ja na čokoládu do čokoládovne, takže túto Tvoju dobrotu skúsim aj doma. Páči sa mi slovo okopisté, v živote som to nepočula :)
evanaaa
Čiže je to tekutejší čokoládový puding ochutený, tiež by som pridala ešte trochu rozpustenej ( v mlieku) čokolády, ale aj takto to už bude iste dobré.
rea1
jaj, dievča moje, dobré recepty pridávaš, páčia sa mi. toto veru vyskúšam, rumovú arómu síce nemám ale rum áno, takže troška neublíži. ale robiť to budem najskôr v piatok, lebo podľa mňa je to taký recept - spraviť, potme pri dobrom filme vychlipkať a šup ho pod deku a chŕŕŕ. :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia