Fajitas fotorecept

2010 - bez fotky2010, 31. júla 2015
Fajitas (fotorecept)
Foto: 2010

Bolo mi povedane ze prava fajitas sa robi zo skirt steak =flank steak= onglet = podbrusnice, tvrde hovadzie tak akurat na polievku.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
Marináda:
2 ks na šťavu
1 ks na šťavu
2 PL
4 strúčiky na drobno posekaný
 pomletá
Priloha1:
 troch farieb
 nasekaná
Príloha 2 (quacamole):
Príloha 3 (Pico de gallo):
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Prve 4 polozky dobre premiesame a zalejeme nim pokorenemy stejk . Najlepsie je ho dat do sacku zavriet odlozit do ladnicky ked mame cas tak cez noc a par krat otocit.

  2. 2

    Steak vyberieme z marinady osusime a znova posolime a pokorenime a potrieme olejom

    Fajitas (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozpalime si grill mozeme potriet olejom a steak opecieme z obidvoch stran. Kolko? zalezi akych mame jedakov ci su na krvavy alebo na medium... Opeceny steak zabalime do folie a odlozime na stranu.

    Fajitas (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    medzi tym sme si pripravili na sliziky nakrajanu papriku a cibulu, cesnak a dame dusit na panvicu tak podla chute ako kdo u nas skor tak na al dente ( ja som este podlial trochou marinady )

    Fajitas (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    tortillas som nerobil ale kupil a len dal na panvicu na minutu zohriat

    Fajitas (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzi tym som z avokada cibule chilli a limetky spravil quacamole ktorym som potrel loksu

    Fajitas (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na quacamole som dal salsu - pico di galllo

    Fajitas (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Odlezany steak som na tenko nakrajal proti vlaknam

    Fajitas (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na pico di gallo som dal tenke steakove rezance

    Fajitas (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na steaky isla na cibuli podusena paprika

    Fajitas (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A na zaver to zaklincovat kyslou smotanou a naozaj dobrym chedar syrom. Bez komentara

    Fajitas (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

tiginko
odkedy som v Metre natrafila na odležaný flank steak z Uruguaja tak ho milujem! Ja, čo som mala rada len biftek zo sviečkovice! Pečiem tak 2 min z každej strany a potom v alobale na 150° v rúre nechám 10 min dôjsť + 5 min odležanie. Koľko ho pečieš ty bez toho dopečenia v rúre?
kimlo
@tiginko ja mam v mrazaku asi 2kg uruguajskej roštenky, poraď čo s tým...
tiginko
vyzretú roštenku som ešte nerobila, ale asi je to len o hrúbke mäsa. Pridala by som nejakú tú minútku a určite na chvíľu do rúry. Keď to prešvihneš, tak nebudeš mať síce mäso do červena alebo krvava, ale pri ich kvalite aj well done je vynikajúce, nebudeš ľutovať. V domácich pomeroch je to vždy o experimentovaní. Ale čím kvalitnejšie mäso, tým menšie škody. Keď som voľakedy experimentovala s naším nevyzretým mäsom, škody boli väčšie, väčšinou takmer nejedlé mäso
babav
Perfektne vsetko...recept , prezentacia a na prvom mieste chut.5*.
Vyborny aj s kuracim masom ,alebo specialne pripravenym bravcovym .
2010
Dakujem vsetkym za pekne komentare, tak isto by som neveril ze taka lacna trda flaksna masa vhodna do polievky alebo na fasirky sa da lahko zmenit na vyborny steak.
@kimlo ja som stale neisty rozdielom medzi slovenskym rezom masa rostenka a anglicko - americkom rezom, su to 3 rezy
rib
porterhause ( ja najcastejsie robim tento s kostou T bone steak)
sirloin
Sorry radsej nekomentujem
@tiginko ja varim vonku a mam nestandartne cinske plynove plamenomety na varenie vo woku, su nevhodne na domacu vnutornu pripravu. Ja na ne hodim liatinovu planu.
Sorry neporadim



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia