Extrakt z čiernych ríbezlí

pivonka - fotkapivonka, 3. júla 2010
Extrakt z čiernych ríbezlí
Foto: pivonka

Sandratamer požiadala o radu na anémiu. Moja mama tiež bola anemická a tento recept získala od neznámej panej v Zobraziť celý popis Sandratamer požiadala o radu na anémiu. Moja mama tiež bola anemická a tento recept získala od neznámej panej v čakárni u lekára. Môžem povedať, že na rozdiel od iných liekov tento je veľmi chutný a radi ho užívajú aj tí, ktorí nemusia.

15 minút
príprava

Suroviny

1 kg
60 Dg
0,5 litra




Postup

  1. 1

    V sklenenej fľaši presypeme ríbezle vrstvami kryštálového cukru. Zalejeme alkoholom, necháme 6 týždňov uležať na chladnom a tmavom mieste a občas premiešame. Užívať po lyžičkách.

  2. 2

Diskusia k receptu

celka
Škoda, že se to nehodí pro děti. Ale obyčejný sirup z čierných ríbezlí
asi bude také účinný na tu anemii. Můj vnuk s tím má problémy.
pivonka
Celka, určite bude účinný. Domáce sirupy sú neporovnateľne chutnejšie, ako rôzne kupované. A deti ich zbožňujú.
sovka62
@celka : ten alkohol môžeš pokojne vynechať a bude to vhodné i pre deti. Len striedaj cukor a ríbezle (začni a skonči cukrom). Netreba to sterilizovať, takže vitamín sa zachová. Jednej z mojich dcér v detstve nezaberali lieky na zníženie teploty (okrem chinínových), takže som mávala takto pripravené ríbezle, červené i čierne. Ak mala vysoké horúčky, dostala vždy za mištičku a teplota bola o pol stupňa nižšia. Takto sme ju postupne znižovali až do ako-tak prijateľnej hodnoty.
hera
perfekt,toto som nevedela.Ja to robim ako @sovka62 ale skusim-ved co,clovek sa uci stale.
babidka
moja mamicka tak robievala s visnami .Cast robila s alkoholom a cast iba s cukrom . My so sestrou sme si raz zobrali jednu flasticku "iba tak pomlsat"/ mamicka to davala do strudle/ a zjedli sme celu 3 dl flasticku -samozrejme tu s alkoholom :-). Normalne sme sa pripili :-))))Ja som bola mala , ale sestra dostala od otca aj vyprask :-) Volali aj lekara lebo som sa nevladala udrzat na nohach -nastastie to bol otcov priatel a otocil to cele na zart:-))))
pivonka
Áno, dá sa to robiť s rôznym ovocím a je to výborné. Bodaj by všetky lieky tak chutili.
bambulka51
pivonka,máš pravdu,ešte taký týždeň a budú celkom dozreté...potom si založím aj ja asi aj s cukrom aj s alkoholom"
pivonka
Bambulka, chodím ich kontrolovať obdeň. Suseda ma už nahovárala, aby som obrala, že mi opadajú, ale ešte počkám, zdajú sa mi kyslé. A založím.
hubata
Keď som mala ešte záhradu, tak postupne ako ovocie dozrievalo sa ukladalo do 5 l pohára do rumu. Dalo sa to jesť so šľahačkou, na puding, ale najlepší bol čaj keď sme sa vrátili so sánkovačky. Samozrejme deťom som ovocie opláchla, veselé boli aj tak.
flora17
aj ja som anemicka,ukladam,ale chcem sa spytat-nakolko sa vyhybame bielemu cukru mohla by som pouzit aj nerafinovany?
pivonka
@flora17 , ja som laik a myslím si, že by sa nemalo stať nič zlé, ale možno by ti viac vedela poradiť @Sjuz. Podľa niektorých jej príspevkov odhadujem, že je v tomto odborníčka. Na svojom profile má ICQ aj Skype. Som rada, že ťa moje recepty zaujali.
cina
Nevarená šťava z čiernych ríbezlí bez vody a alkoholu: 2kg čiernych ríbezlí;2,5 kg kryštálového cukru. Do štvorlitrového pohára presýpame ríbezle a cukor. Začíname ríbezľami a končíme cukrom. Prikryjeme celofánom a necháme postáť 2 mesiace. Občas zatrasieme pohárom.Po 2 mesiacoch ríbezle vystúpia na vrch, šťavu stočíme do fliaš a uzavrieme.Používame do čaju, do vody ako liek pri málokrvnosti, prechladnutí, proti kašľu.
lubena2
Prosím o radu. Ríbezle sa pred vrstvením umývajú alebo ich netreba umyť. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia