Express croissant slaný

heureka - bez fotkyheureka, 2. februára 2012
Express croissant slaný
Foto: heureka
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

700 g
2 ks
1 ks (120g bal.) alebo smotana
50 g
2 dcl
250 g
1 KL
2 KL




Postup

  1. 1

    Najprv urobíme kvások, do 1 dcl vlazného mlieka rozmrvíme drozdie a pridáme 1 kl cukru. Do pekárne dáme vsetky suroviny :múku, jogurt,sol, vajícka a kvások a zvysok mlieka. Prácu za nás odvedie pekáren. Studené maslo nastrúhame na hrubo a rozdelíme na 5 kopcekov.

  2. 2

    Nakysnuté cesto vyklopíme a rozdelíme na 6 rovnakych dielov. Po jednom vyvalkáme do kruhu, na prvy kruh rozlozíme 1. kopcek na hrubo nastrúhané maslo a opakujeme 4x. Cesto rozvalkáme na 3 mm a nakrájame na 16 trojuholníkov. Trojuholníky zacneme stocit zo sirsej strany k spici.. Dáme ich na plech ,potrieme so zltkom,posypeme racou a morskou solou.

Diskusia k receptu

vierik
Pekné croissanty,ale tiež tu už boli....:-)
heureka
Naschvál som nenapísala múku.
Ja robím z polhrubej,ale robia aj z hladkej.
heureka
Jedna písala,ze ona vsetko pecie z hrubej múky.
alexdidi
@heureka ,tá JEDNA, bola to tuším @cistinka písala,že pečie aj z hrubej múky a nie,že všetko.Dokonca som ju aj ja dopolnila,že tiež pečiem aj z hrubej múky,ale to už si ťažko overíme,keď si celý recept vymazala a dala si ho znovu ako nový recept.Asi preto,že si nemohla vymazať iba niektoré komentáre,ktoré sa ti nepáčili.A to si neurobila iba s týmto jediným receptom.Myslím,že by sa na to mala pozrieť aj redakcia.Tá poznámka,že "naschvál som nenapísala múku" tiež nie je najvhodnejšia,veď by si ju práveže mala uviesť vo svojom recepte.Možno teraz opäť uložíš aj tento recept ku skrytým(veď som ti poradila,ako na to) a dáš ho znova?
redakcia
@redakcia toto celé registruje, skôr sme si mysleli, že @heureka ich dala nanovo, aby boli tentokrát recepty kompletné a doplnené o chýbajúce suroviny a postupy.
marijanka712
pekné croassanty nevidím dôvod prečo s tým manipuluješ? vareškár ked má o nich záujem uloží do kk a vyskúša- dodatočne pochváli sa so svojím vysledkom a stale sa to dostane komentárom dopopredia .Škoda , lebo si velmi šikovná a tvoje rp sú vynikajúce.
dogagador
tieto sa mi pacia, je mi jedno, kolkorat tu boli a nepamatam sa, kto dal tie predchadzajuce, vyzerali trocha prihorene :-), takze tieto si ulozim :-))))
evanaaa
@heureka sem dala minule dva recepty, tento a tuším maslové koláčiky alebo čo, neviem presne, len boli popletené, mali aj názvy vymenené, bol v tom chaos, tak si myslím, že preto boli( aj ten druhý) dvakrát sem dané.
abend
@heureka to si z nás robíš dobrý deň, tento istý recept si dala na Varechu 31.januára a to ešte pod dvomi názvami, raz ako tento dnešný a druhýkrát v ten istý deň ako slané pagáčiky??? To čo má znamenať. Treba upozorniť redakciu, aby sa takéto prípady neopakovali. A Ty sa spamätaj.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia