Foto: heureka
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Najprv urobíme kvások, do 1 dcl vlazného mlieka rozmrvíme drozdie a pridáme 1 kl cukru. Do pekárne dáme vsetky suroviny :múku, jogurt,sol, vajícka a kvások a zvysok mlieka. Prácu za nás odvedie pekáren. Studené maslo nastrúhame na hrubo a rozdelíme na 5 kopcekov.
- 2
Nakysnuté cesto vyklopíme a rozdelíme na 6 rovnakych dielov. Po jednom vyvalkáme do kruhu, na prvy kruh rozlozíme 1. kopcek na hrubo nastrúhané maslo a opakujeme 4x. Cesto rozvalkáme na 3 mm a nakrájame na 16 trojuholníkov. Trojuholníky zacneme stocit zo sirsej strany k spici.. Dáme ich na plech ,potrieme so zltkom,posypeme racou a morskou solou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja robím z polhrubej,ale robia aj z hladkej.