Expresne rýchly cheesecake

ckatka - bez fotkyckatka, 28. júla 2016
Expresne rýchly cheesecake
Foto: ckatka

Nemala som doma keksíky, ale mala som kilo tvarohu... Tak som skúsila skombinovať moje doterajšie vedomosti o cheesecakoch a upiecť niečo bez špeciálnej Zobraziť celý popisNemala som doma keksíky, ale mala som kilo tvarohu... Tak som skúsila skombinovať moje doterajšie vedomosti o cheesecakoch a upiecť niečo bez špeciálnej prípravy.

10
porcií
15 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
75 g
250 g
Plnka:
1 kg
1 ks
4 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 bal (Zlatý klas)




Postup

  1. 1

    V miske zmiešaj spustené maslo s cukrom. Prisyp múku, rukou zmiešaj a pomrv/upatlaj na vymastenu tortovu formu. Daj na 10 min piecť na 180 °C.

  2. 2

    Zatiaľ si tú misku oplachni a vymiešaj v nej všetky suroviny na plnku okrem piškót a ovocia. Cesto výber z rúry, daj naň polovicu plnky, ak chceš, rozlož piškóty a ovocie , daj druhu polovicu plnky.

  3. 3

    Peč pomaly pri 170-180 °C asi hodinu. Nechaj vychladnúť a studené podávaj. Pripadne polej ľubovoľne toppingom.

Diskusia k receptu

haji
Je vidět, že jsi tvořivá kuchařka, pekařka. By mě docela zajímal i řez koláče. Neber to jako kritiku - já jsem docela zvědavá žena. Jsi šikulka!
sandy1989
Nehnevaj sa, ale ty si cheescake asi v zivote nevidela! Nemala by si oznacovat peceny puingovo-tvarohovy kolac ako cheescake a zavadzat citatelov. Nabuduce uvarim strapacky a oznacim ich v recepte ako bryndzove...
amelia11
Ale ty SANDY si asi nikdy nič v kuchyni netvorila.....čo ti chýbali úvodzovky k slovu Cheescake??
sandy1989
Ja sa praveze vareniu a peceniu nebranim, ale stale postupujem podla receptov, ktore koresponduju s autentickou chutou a zlozenim. Nechapem ako moze niekto robit tvarohovy kolac a pomenovat ho cheesecake. Keby bol robeny z tvarohu, tak by sa volal cottage cheesecake. A puding tam uz duplom nema co hladat. Potom to po nete sirit ako cheesecake a ludia si to doma pecu v domneni, ze robia naozajstny cheesecake. Nabuduce skus robit makronky z piskot alebo tiramisu zo slahackovej smotany a natierkoveho masla a nezabudni to sem pridat ako originalny recept.
sandy1989
@Amelia11 (7.8.2016 14:49)
A? Tak pec z tvarohu a oznac to Käsekuchen. Ale Cheesecake sa z tvarohu nepecie, aj keby si sa poskladala. Pecie sa totizto z prisady, ktora sa vola Cream cheese, teda smotanovy syr. Len to mu dava autenticku chut a strukturu. A rovnako sa pridavam aj k tym, ktori si pytaju foto rezu. Lebo som si ista, ze takto nevyzeral.


ckatka
Každý, kto vie, ako cheescake naozaj vyzerá, vie, že sa narýchlo urobiť nedá.
Úvodzovky v slove cheescake by asi dakomu pomohli
ika1312
Myslim, ze Sandy mala pravdu. Peceny tvarohovy kolac od Ckatky nemal s cheesecake nic spolocne. Mohol byt chutny ale to je vsetko.
Idem piect prvykrat v zivote /mam 51 rokov/ cheesecake a urcite to nebude recept podla Ckatky. Chcem totiz cheesecake.
58317_1409052824 - profilový obrázok
sdb
sdb
Takto vyzerá tá tvarohová katastrofa v reze. Manžel si zmyslel, že chce cheesecake a tak sme skúšali z toho čo bolo. Nehovorím, že by názov nezniesol úvodzovky, ale toto nie je štátna súťaž takže agresia vo vašich príspevkoch je podľa mňa nemiestna.

Určite autorke odporúčam názov upraviť , ale torta je chutná, mne osobne by sa hodila do krému vyšľahaná šľahačka miesto jedného tvarohu, ktorá by krém spravila ľahším. Cream cheese je ľahší ao tvaroh. :-)


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia