Expresná gulášovka

fi0na - fotkafi0na, 21. apríla 2014
Expresná gulášovka
Foto: fi0na

keď vás prepadne neprekonateľná chuť na guláš

4-6
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
2 ks
4 - 5 strúčiky
10 ks
0,7 l
2 ks (nemusí byť)
5 ks
1 ČL
1 PL
2 ČL
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájanú na stredne veľké kúsky opražíme na roztopenej masti vo väčšom hrnci. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a pliecko na kocky. Keď sa mäsko zatiahne pridáme k nemu bobkový list, nové korenie, mleté čierne korenie, papriku, rascu a soľ, všetko podľa vašej chuti, koľko čoho máte vy radi. Minútku popražíme, pridáme polku zemiakov nakrájaných na malé kúsočky, aby sa rozpadli a polievku zahustili. Zalejeme vodou a varíme pokým je mäsko mäkké. Cca 20 minút.

  2. 2

    Následne pridáme do hrnca lečo, zvyšné zemiaky nakrájané na väčšie kúsky, mrkvu na kolieska a šampiňóny na plátky. Zeleninu nemusíte dávať, ale mne ostala v chladničke, tak som ju tam šupla. Varíme 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.

  3. 3

    Keď sú zemiaky mäkké, dochutíme polievku ešte podľa chuti a pridáme chilly a majoránku.

Diskusia k receptu

fi0na
@afataga aspon si mohla napisat co je take strasne zle, nie je to gulas ale polievka
afataga
tak napr. si myslim, ze pliecko nemoze byt makke za 20 min., potrebujem min. hodinu, ked uz das leco, vznikne kysle prostredie, v ktorom sa zemiaky varia pomerne dlho, mne sa napr. dnes v podobnom varili skoro hodinu a to som dala typ C, aj ked to nie je gulas, ale polievka, podla mna tam nepatri mrkva a huby. Ale zas na druhej strane sa mi paci, ze si cibulu robila na masti, zahustila zemiakmi a majoranku si dala az nakoniec, ale tie casy fakt neberiem
fi0na
@afataga neviem co to bola za pliecko, ale bolo makke hned. Uz po duseni na cibuľke bolo fajne. O tej zelenine tam pisem, ze nemusi ist. A to s tym lecom som nikdy nepotrehla, ale nabuduce otestujem. Pardon za tie casy, ale vzdy sa snazim pisat cca alebo kym nieco nezmakne alebo nie je hotove
kimlo
Parada! Tiez by som vynechal tu mrkvu a s tymi casmi by som si poradil.
eviana
Skvelá rýchla gulášová polievka... ak je mäsko z mladého prasiatka, časy sú ok. Mne by ani mrkva nevadila, radšej ako lečo :)
violetacamorova
Paci sa mi ze si pouzila sampinony, vyskusam pridat do mojej gulasovky niekedy, aj mna obcas prepadne chut na nu ako teba :)