Expresná fazuľová polievka

diabambulka - fotkadiabambulka, 21. februára 2012

Sýta, rýchla a chutná polievočka :-)))

5
porcií
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 ml
3 ks
120 g
1 ks
1 PL
1 PL
1 a 1/2 PL
200 ml
2 ks
4 ks
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji a masle speníme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu, spolu so slaninkou. Zaprášime múkou a premiešame. Zalejeme vodou, pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky, bobkové listy a celé čierne korenie ( ak nám zostala koža zo slaniny tak ju dáme tiež vyvariť do polievky ). Vodu osolíme ( nie veľa, len toška pretože tem budeme pridávať sterilizovanú fazuľu aj s nálevom ) a varíme 20 minút. Po 20 minútach máme zemiaky uvarené, vlejeme sterilizovanú bielu fazuľu spolu aj s nálevom, ocukríme, okyslíme octom, okoreníme a zjemníme smotanou. Všetko spolu prevaríme a podávame .

  2. 2

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

jazavka
ešte som z konzervy nevarila, ale určite vyskúšam...polievok nikdy nie je dosť a ako obmena určite dobré....aspoň nebudem počúvať, že varím vždy to isté...
1x alda
jajasa
vyzerá perfektne....ja hľadám inšpiráciu na dnes bez mäsa a slaniny kedže je pôst, ale to sa dá vylúčiť...a konzervu fazule (síce červenej) mám, takže je rozhodnuté
eliza7417
táto polievočka nemá chybu.. robievam ju často.. ak mám, dávam do nej aj klobásku... rovnako dobrá je aj z červenej fazule... :o)
horalka66
fajn-rýchle a určite aj výborné...ukladám si a spravím..díky :-)
rea1
@jajasa , cibulovu zasmazku zapras cervenou paprikou a okrem cervenej fazule pridaj aj kukuricu a zarovno so zemiakmi na male kocky pokrajanu mrkvu. netreba vela. a hned mas "polievku na mexicky sposob". :-) slaninu a klobasu az nabuduce.
ja takymto bleskovym konzervovym sposobom zvyknem niekedy robit sosovicu. ci uz ako kyslu polievku alebo omacku. od vytiahnutia hrnca po tanier na stole to netrva snad ani 10 minut. :-)
soncya
@diamambulka , vyskúšaj slaninkovú kožku pred vložením do hrnca prudko opražiť do obelenia! zmäkne a pustí o triedu lepšiu vôňu. :o)
1x trasko
valeri
No človek sa učí do smrti :-)). Ja som dnes varila kyslú fazuľovú polievku s údenými rebrami ale, fazuľu som musela namočiť večer.
hannah22
dobré rady na jednoducho rýchlu polievku, v lete keď sa mi nechce stáť pri šporáku som v núdzi použila konzervu, ale keď sa dobre ochutí, pridá dobrá klobáska je rýchla dobrá polievočka na svete.... :))
maartina
včera večer som ju varila a nielen bola rýchlo uvarená, ale dnes aj expresne rýchlo zjedená :D
evanaaa
Fazuľovú so smotanou som už dávno nemala, hodí sa na ňu tá biela, ale robím bez , tak dávam červenú - v konzerve. Už dvakrát za sebou som robila z fazule, ktorú som večer namočila a dala do kuchty, a aj tak bola tvrdá, znovu som musela dovárať, čím to je? Veď vždy bola mäkšia a teraz neviem, čo je s fazuľou, radšej teda z konzervy a mám v kľude aj nervy.....je mäkká.
diabambulka
evanaaa, viem, že niekto pridáva sodu bicarbonu aby zmäkla, ale to nemám odskúšané...ja mám už radšej takúto rýchlu verziu, či už z červenej fazule, bielej, alebo je dobrá biela fazuľa s paradajkovým pyré. Mám vyskúšané všetky a najviac som bola spokojná so značkou COOP, čo sa týka konzervovanej fazule...
používateľ nemá avatar
a2c
a2c
Dnes vyskusane, sice som tu fazulu varil priamo v polievke ale bola vyborna! :-) Dakujem
fleurdelacor
Dakujem:) inak ja tam pridavam aj konzervu sampionov na platky a konzervu sosovice :) dnes mi zas muz zavelil ze by si prosil fazulkovu
mericka
Je vynikajúca. Odkedy som ju vyskúšala inú ani nevarím.
pe3k
Kurňa ta je perfektná a hotová za pár minút.👍👍👍👌
používateľ nemá avatar
kez
kez
Uvaril som tuto polievocku. Je vynikajuca. Fazulku som dal z konzervy s pikantnou cili omackou. To dodalo polievke este lepsiu chut.
používateľ nemá avatar
kez
kez
Uvaril som polievku ale z tmavej fazule z konzervy a bez smotany a bola vynikajuca




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia