Orechové rožteky

Evkine orechové rožteky (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

...lebo recept mám od sesternice Evky a som jej za neho veľmi vďačná. Okrem toho, že sú ozaj výborné, možno v ňom spotrebovať bielky, ak ostali pri pečení.

55
porcií
90 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrubú múku a pomleté orechy zmiešame. V kastróli zmiešame bielky a práškový cukor a za stáleho miešania zohrievame.
  2. Do teplej bielkovej hmoty prisypeme sypkú zmes múky a orechov a chvíľu za stáleho miešania povaríme. Necháme prikryté pol hodinu odpočinúť.
  3. Ešte teplú hmotu preložíme na pracovnú dosku. Orechová hmota je lepkavá, ale to tak musí byť, aby sa orechy na ňu prilepili. Oddeľujeme z nej malé kúsky a pošúľaním z nich na posekaných orechoch formujeme malé rožteky. Treba ich robiť malé, pri pečení narastú. Pri šuľkaní orechy dobre pritlačíme, aby neodpadávali.
  4. Rožteky kladieme na plech prikrytý papierom na pečenie. Tu sú pripravené na pečenie.
  5. A tuná už upečené. Ja som ich piekla slabých 10 minút, ale samozrejme treba striehnuť, lebo každá rúra pečie ináč.
  6. Končeky vychladnutých rožtekov namáčame v čokoládovej poleve.
  7. Bližšie nahliadnutie: