Eszterházy rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 1. júna 2014

O labužníkovi všetkých čias som už písala pri roštenke..medzi jeho labužnícke pochúťky patrili aj sladkosti..jeho torta je svetoznáma s jej jedinečnou kresbou, ktoré charakterizuje Zobraziť celý popisO labužníkovi všetkých čias som už písala pri roštenke..medzi jeho labužnícke pochúťky patrili aj sladkosti..jeho torta je svetoznáma s jej jedinečnou kresbou, ktoré charakterizuje všetky sladkosti Esztarházy...pokúsila som sa upiecť výborné rezy cesto aj krém je orechové..jeho kresbu som sice presne nestvárnila, lebo nie som jeho dvorná kuchárka.-)

14
porcií
55 minút
príprava
3x12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
8 ks
120 g
50 g
200 g
Krém:
800 g
5 lyž.
2 ks
100 g
1/2 dcl (alebo koňak)
200 ml.
Na vrch:
20 g
1 lyž.
1 lyž.
100 g




Postup

  1. 1

    Vajcia som rozdelila, do bielkov som pridala štipku soli a vymiešala do peny, pridala som po častiach práškový cukor a vyšľahala na tvrdý sneh..

    Eszterházy rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridala som žĺtky a ďalej šľahala ešte minútu..

    Eszterházy rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom som po lyžici vmiešavala veľmi opatrne múku zmiešanú s orechami..

    Eszterházy rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    plechy som si pripravila 3 kusy..položila som na ne pečiace papiere...cesto som rozdelila na 3 rovnaké časti..

    Eszterházy rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    plech 27x37 cm.som vyložila papierom a cesto som rozotrela rovnomerne na papier..trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekli sa 12 min.

    Eszterházy rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    upečené korpusy som nechala dobre vychladiť...

    Eszterházy rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pokiaľ sa chladili, urobila som si krém...mlieko, cukor a pudingy som vymiešala a uvarila hustú kašu...nechala som ju vychladiť...

    Eszterházy rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    do vychladnutého pudingu som vmiešala už iba mleté orechy a rum...

    Eszterházy rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    napokon vyšľahanú smotanu..

    Eszterházy rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    všetky korpusy som prekrojila na polovice...dostala som 6 kusov ...tieto som naplnila krémom a uložila do chladničky...

    Eszterházy rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    druhý deň som urobila čoko polevu a horkou roztopenou čoko, som robila kresbu...zabudla fotiť..pokrájala na trojuholníky...a prajem vám dobrú chuť..

    Eszterházy rezy (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

safran
Škoda tej zabudnutej fotky :( Pri tejto slávnostnej torte, nádherne vynikne Tvoj servis a podávanie, verím, že ružou z Tvojej vlastnej záhrady.
izabella929
@aroooo...to je poleva z bielej čokolády a horkou som robila kresbu, čo som zabudla odfotiť.../mala som neodkladnú záležitosť ihneď riešiť../@afataga..te ší ma, že som našala zákusok aj pre tvoje chute.-)@safran...bohu žiaľ, mám toho veľa na starosti..teší ma, že tento servis sa ti páči..a určite je to ruža z mojej záhrady, jedna z mnohých nádherných, ktoré prestujem a milujem najviac..)moja záhrada je ako prechádzka rajom..Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
marijanka712
Izka super to vypadá konečne si odfotila aj trik z rozdelením cesta , taký jednoduchý by ma nenapadol skôr som si myslela, že vážiš , aby si mala rovnaké diely , ale ty si predsa profesionál dik za receptík krásne, chutne vypadajúci
havino
taký krém to je aj pre mňa niečo, nepoznám, ani som nejedla, krásny rez, orechové, ukladám, lebo tento mi bude dlho vrtať hlavou, páči sa mi
eviana
@izabellka929 , krásne rezy v nádherne romantickom zátiší... dokonalosť sama od prvého písmenka po posledné, do poslednej omrvinky skvelé rezy a veľmi inšpirujúce, orechové máme veľmi radi, ukladám :)
izabella929
@marijanka..moja milá, keby si sa bola opžtala na to. určite ti prezradím..záleží mi na tom, aby ste mali príjemný zážitok zo zákuskov..ešte ti môžem prezradiť, že aj krém som takto rozdelila na 5 častí...do hrnečekov na kávu som dávala po lyžici a tak sa mi podarilo, že všade sa mi ušlo rovnako... Ďakujem veľmi pekne za milý komentár.-)
izabella929
@mesiar50..Lacko , som rada, že sa ti páčia...)@havino...ten gróf musel mať poriadne mlsný jazýček, lebo toto je orechová paráda...)@eviana..te ší ma, že ťa zákusok zaujal a páči sa ti..) ak ho budeš robiť, prosím nenechaj záťaž na ňom od večera do rána, ako ja..dala som na neho hrubú knihu, aby nebol taký vysoký, ale mala som ju nechať len pár hodín...takto nevidieť rezy...je to moja chyba..@kristina47..te ší ma..)@cesminaz..tvoje hodnotenie si cením ,veď si skvelá kuchárka aj pekárka.-)Všetkým vám ďakujem pekne za milé komentáre.-)
alex37
Izka, nádhera, tvoje rezy ma vždy potešia, pokochám sa...ešte keby som ich tak krásne vedela upiecť ako ty :-)
natascha1
Uložené. Určite ten krásny zákusok vyskúšam. Páči sa mi tvoja poleva, len sa mi tak sliny zbiehajú. Krásne servírovanie. Radosť pozerať.
marta5
@Izabella 929 - precízna práca,lahodné rezy a nádherná ruža. Pestujem ich - je to radosť pre dušu. Teraz sú asi najkrajšie,moja známa vraví,že je to ,,rajská záhrada,, Tvoj skvelý recept určite vyskúšam.
tatranka
Izabelka tvoje zákusky sú tak krásne typické,že poznám,že je recept od teba.Škoda len,že si neodfotila celú kresbu čokoládou.Ten výrez niečo predznačuje,ale to je pre mňa naozaj málo.A ako uvádzaš v úvodnom slove,že je to kresba typická,pre sladkosti Esztarháziho.
izabella929
@tatranka..Je mi to ľúto, ale mi prišlo do cesty niečo, čo ma tak vytočilo, že v tom momente som na to zabudla..spomenula som si, už som zákusok mala celý pokrájaný a polovicu zobrala susedka..nie je mojim zvykom nefotiť celok v reze a dokončený...na vrch som urobila od stredu tvar slimáka z horkej čokolády a potom som špajdlou vytiahla čiaey v medzerách...ospravedlňujem sa ...a ďakujem pekne za komentár.-)
frezia68
Krásne prestieranie a určite chutný zákusok,ako vždy.Chcela by som byť Tvojou susedkou a mne by stačil aj jeden kúsok :-)
ildinka
Tortu nosievam z Pesti od Szamosa t.j. cukráreň.....lepšiu som nejedla.....
izabella929
@ildinka...torty nepečiem, lebo ich nemám rada...páčia sa mi, ich krása a vnešenosť....ale dávam prednosť zákuskom...verím, že tie torty sú vynikajúce...) ďakujem za komentár.-)
sracz
... no prosím!!! Eszterházy, v originálnom podaní Pani Cukrárky @izabella929 ešte "krát" a dokonca na sladko! Pane môj!!! čo som ja komu čo urobil, že ma "tresceš" takou krásou!?! -:)))
salinka
Už som to rozlúštila!!! Ty si bola v minulom živote kontesa Izabela a bola si pozývaná na obedy do kaštieľa Esterházyovcov:-) Nie nadarmo ma @evianka nazvala detektív Oriešok:-)
Zákusok samozrejme perfektný!
izabella929
@salinka...no , škoda, že nežijem v tej dobe, možno by si ma gróf pozval na nejakú maškrtku.-)nevedela som, že ty si detektív Oriešok...milé...)Ďakujem pekne za milý komentár.-)
safran
Gratulujem k 234 uloženia do KK (aké pekné číslo) a bronzovému postu v júni, ako aj ďalším z Tvojej dielne, ktoré sa umiestnili v prvej 15tke.
Verím, že Ťa toto ocenenie poteší.
izabella929
@safran...a ž teraz prichádzam po dlhom čase na Varechu.sk..mala som povinnosti okolo pohrebu..teším sa, že sa vám moje zákusky páčia a teda to svedčí aj o ich umiestnení....mám pripravené veľmi skvelé, jednoduché a výborné zákusky...potrebujem ešte troška času...ďakujem pekne za gratuláciu...)
vali1
prosím radu - aký veľký plech? Aby cesto nebolo príliš hrubé alebo tenké....
semienko
Prosím Vás, ale ako sa Vám podarilo prerezať tie pláty, ze sa nezlomili, idem ich skusit spraviť. Dlhým nožom? Dakujem za odpoved. Dokonca som chcela z nich robit akoby tortu číslo, ale to nie som este rozhodnutá.
semienko
@semienko (10.3.2020 00:51)

A ešte sa chcem spytat na tu bielu polevu, uz mam 259 g buelej cokolady, no inak máte nadherné recepty naozaj vsetky velmi dobre a aj odfotene.
semienko
@semienko (10.3.2020 00:53)

Jáj uz chapem teraz, na polovicu sa prekrojuju, nie v reze ale na ploche ci ako to povedat, jaj moj prvy prispevok na Vareche a teda...no tesim sa uz nan, dam tiez vlašske orechy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia