Eintopf so syrovými knedličkami

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 1. októbra 2015

Inšpiroval ma taliansky recept s fazuľou. Nahradila som ju cícerom a upravila na naše chute.

3
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 väčšie strúčiky
2 PL
1 ks žltá
1 ks väčší
2 ks
0,5 hrnčeka uvarený
0,5 l
2 PL hustý
150 g neúdený tvrdý
4-5 PL
2 PL
1 PL
 nasekaná




Postup

  1. 1

    Deň predtým namočený cícer uvaríme do mäkka a scedíme. Cibuľu nakrájanú na drobno opražíme na oleji.

    Eintopf so syrovými knedličkami - obrázok 1
  2. 2

    K cibuli pridáme posekané strúčiky cesnaku a chvíľku opekáme spolu, potom primiešame paradajkový pretlak a podlejeme horúcim vývarom. Ak nie je slaný, jedlo osolíme. Nasledujú suroviny podľa stupňa tvrdosti, najskôr pokrájaný plátok žltej tekvice, potom zemiak a ja som dala aj maličký kúsok patizónu. Pozvoľna privedieme k varu.

    Eintopf so syrovými knedličkami - obrázok 2
  3. 3

    Množstvo čili si upravte podľa gusta a podľa štipľavosti papričiek.

    Eintopf so syrovými knedličkami - obrázok 3
  4. 4

    Cesto na knedličky pripravíme z postrúhaného syra, smotany, múky, roztopenej masti a posekanej petržlenovej vňate. Je mäkké a poddajné. Vytvarujeme z neho guľky veľkosti vlašského orecha a zavaríme do jedla. Preto pomenovanie eintopf - jedlo z jedného hrnca.

    Eintopf so syrovými knedličkami - obrázok 4
  5. 5

    Nemiešame varechou, kým sa knedličky nespevnia varom, len chytíme uši hrnca a otáčame ním okolo svojej osi sem a tam, tak sa obsah jemne ale dôkladne premieša a knedličky sa "nezrania". Aj potom miešame len opatrne. Neskôr prisypeme uvarený cícer a varíme na miernom ohni, kým všetko zmäkne. Chute sa prepoja, šťava zahustí.

    Eintopf so syrovými knedličkami - obrázok 5
  6. 6

    Ak použijete konzervovaný cícer, jedlo je hotové raz-dva. Hodí sa ako obed aj ako večera. Príjemne prehreje a zasýti.

    Eintopf so syrovými knedličkami - obrázok 6

Diskusia k receptu

farbuska
Veľmi sa mi páčia najmä tie knedličky. Recept hodný vyskúšania. Vďaka.
babkamt
pekný recept. Upútali ma syrové knedličky, tie nepoznám.
havino
no teda, na jeseň, ako stvorené ti poviem, ukladám, ale u nás iste s fazulou, kde by moje dalo do úst cícer :-) s týmito knedličkami, no nemyslím, že presne tieto, ale tiež ich dal zapiecť na pomalé pečenie s masom na TV Paprika som kukla, veru že aj to ma láka, mne by stačila žemlička a šťava, ach
katka78
Chutné jedlo, tiež ma zaujali tie tvarohové guľky.
patroveckypitrs
Vyzerá to dobre aj mne by to chutilo cícer mám rád. A tie knedličky sa nerozpadnú? Udrží to spolu ten sýr, Keď tam nie je vajce. Inak 5* a ukladám.
kecemis
Tak toto je super a urobim hned ako sa vratim. Urcite sa mi bude hodit a nasim doma tiez. Kludne aj s cicerom, ktory ma doma vzdy uvareny a v mraznicke. I ked budem mat urcite dilemu. Cicer alebo fazula.
kukulienka71
Všetky komentáre ma potešili, ďakujem vám:-)
katka78, aj tvarohové by boli chutné, tieto sú syrové;-))
@pitrs , smotana ich drží spolu, lebo cesto je od nej lepkavé, mne sa nerozpadla ani jedna, nemali tú tendenciu. To opatrné miešanie prízvukujem kvôli tvaru knedličiek, pretože cesto je spočiatku mäkké, varom spevnie, nie je problém s kompaktnosťou.
Myslím, že fazuľa by bola v tomto jedle ešte lepšia. Volila som cícer, lebo sme mali v poslednom čase dosť fazule. Hádam sa ozve potom s recenziou niekto, kto recept vyskúša, ešte raz vďaka za pristavenie sa.
katka78
@kuku ja som trubka, myslela som syrové, vôbec nechápem prečo som napísala tvarohové.. :-)
babav
Vyborny 5* recept , krasne prezentovany a Coelho po dobrom jedle .....kompletna vyziva, telesna aj dusevna:-).
janger
Cicer mam v zasobe a veru, uz davno som nerobila. Dakujem za pripomenutie a krasnu inspiraciu.
pivonka
Foto ukážkové a recept ma láka, poriadne hustý eintopf. Chcem sa ale pre istotu spýtať, lebo zo žltej tekvice som veľa nevarila. To dáš celú žltú tekvicu? Napr. Hokaido? Alebo si dala dajakú inú, menšiu? Lebo zas tri porcie - to nie je až tak veľa? No, a ja sa prikláňam k fazuli.
:-))
kulak
Na Východe sa to varí už 50 rokov a vravia tomu falošný borščík.
kukulienka71
@kulak , to som nevedela. Boršč je z kapusty, cvikly, viac druhov mäsa, toto sa mu moc nepodobá, falošný kvôli tomu, žeby sa mäso nahradilo strukovinou? každopádne ďakujem za komentár.
alena45
veľmi zaujímavé spojenie, tie knedličky ma lákajú, viem si ich predstaviť aj do pórkovej polievky.
tinu
Je to výborné, ja som síce použila oveľa viac tekvice lebo mi to bolo ľúto vyhodiť a už nemám k čomu ju spraviť, a syrové knedličky sa mi viac menej porozpadávali aj keď som to nemiešala a aj tak mne moc nechutili ale to asi preto že tvrdý syr moc neľúbim. Nabudúce spravím asi bez nich lebo chuť je výborná toto budem robiť častejšie. Ďakujem za recept.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia