Egyptská torta

Autor receptu: egreska

Jednoducho fantastická..

Suroviny

Postup

  1. KORPUS:Bielka vyšlahame,pridame cukor,dalej pridame muku a oriešky.Do okruhlej tortovej formy si vystrihneme papier na pečenie,vylejeme cesto a upečieme na 170 st asi 20-25 min.Taketo korpusy budeme potrebovat tri.
  2. ŽLTKOVA PLNKA:Uvarime zltky,cukor,muku,vanilkovy cukor a mlieko na nizkom plameni pokial nezhustne.Stale miešame.Nechame vychladnut.Makke maslo vyšlahame a pridame žltkovy krem,spolu poriadne vyšlahame do hladka.
  3. CHRUMKAVA ŠLAHAČKA:4 PL cukru upalime na karamel a rozotrieme tenku vrstvu na pečiaci papier.Pracujte rychlo!Ked to vychladne,polameme na kusky a valčekom rozbijeme na male kusočky(nie prašok!).Šlahačku vyšlahame s cukrom a pridame oriešky. .Korpus dajte na podložku a natrite žltkovym kremom,na to šlahačku a opakujeme. .Povrch ozdobime karamelovymi kryštalikmi.
  4. Na hlavnom obrazku sú rezy z polovičnej dávky..