Egyptská torta

Egyptská torta
Foto: egreska
egreskaEgreska, recept pridal: 27. januára 2010 15:35Ďalšie jeho recepty

Jednoducho fantastická..

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

KORPUS:Bielka vyšlahame,pridame cukor,dalej pridame muku a oriešky.Do okruhlej tortovej formy si vystrihneme papier na pečenie,vylejeme cesto a upečieme na 170 st asi 20-25 min.Taketo korpusy budeme potrebovat tri.

2

ŽLTKOVA PLNKA:Uvarime zltky,cukor,muku,vanilkovy cukor a mlieko na nizkom plameni pokial nezhustne.Stale miešame.Nechame vychladnut.Makke maslo vyšlahame a pridame žltkovy krem,spolu poriadne vyšlahame do hladka.

3

CHRUMKAVA ŠLAHAČKA:4 PL cukru upalime na karamel a rozotrieme tenku vrstvu na pečiaci papier.Pracujte rychlo!Ked to vychladne,polameme na kusky a valčekom rozbijeme na male kusočky(nie prašok!).Šlahačku vyšlahame s cukrom a pridame oriešky. .Korpus dajte na podložku a natrite žltkovym kremom,na to šlahačku a opakujeme. .Povrch ozdobime karamelovymi kryštalikmi.

4

Na hlavnom obrazku sú rezy z polovičnej dávky..



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sovka62, 28. januára 2010 o 14:23
    Dosť prácne, ale vyzerá to veľmi dobré. Vyskúšam niekedy, keď sa nás zíde viac.


  • forneta, 28. januára 2010 o 15:07
    mnaaam... to musi byt jake dobre hej! dala by som si hned a hlawne tu slahacku ,,chrumkawuuu,, mnaaaaaaam...... dawam do swojek kuch. knihy


  • egreska, 28. januára 2010 o 17:46
    Dakujem za komplimenty,torta je fakt super a hlavne ina ako všetky ostatne "obyčajne",budem rada ak niekedy skusite.


  • ingeborg, 29. januára 2010 o 19:08
    Tak je ozaj ako ten Egypt..unikatna!Hned by som si z nej dala,aj ked je už vela hodin:) Všetka čest!!


  • jany3, 30. januára 2010 o 14:49
    Prave ju robím,dufam,že bude taka dobra ako dobre vyzera...


  • orchidea, 30. januára 2010 o 16:57
    Som na torty, určite vyskúšam.Vyzerá výborne a určite aj tak chutí.


  • egreska, 30. januára 2010 o 17:12
    Jany3,dufam ze sa ti podarí a bude vam chutit.
    orchidea ,vyskušaj ,určite nebudeš banovat..


  • jany3, 31. januára 2010 o 12:23
    Torta je hotova aj chutí dobre,len tie platy som myslela,že zmeknu mam ich tvrdšie neviem či maju take ostat alebo som niekde spravila chybu.


  • egreska, 1. februára 2010 o 08:22
    jany3,ten korpus ma byt taky tuhší,nie je to klasicka lahka piškota ale nemal by byt vyslovene tvrdý,treba dodrzat tej 1/2 PL muky lebo potom moze strvdnut,ono to láka dat viac ale tu sa nevyplaca experimentovat.Ale nechcem ti krivdit,mozno si to dodržala..len toto jedine ma napada ako chyba..


  • olinka12, 14. februára 2010 o 10:31
    Tá torta vyzerá naozaj super. 23 februára máme malú oslavu dcérka má 23 rokov určite túto tortu upečiem k darčeku vždy prikladám aj zákusok a toto ešte u nás nebolo.Potom napíšem ako sa vydarila všetkým prajem príjemnú nedeľu.


  • egreska, 14. februára 2010 o 16:16
    Olinka,budem rada ak vyskušaš.Dufam ze vam bude všetkym chutit.Aj tebe pekny den..


  • cukrarka, 11. marca 2010 o 15:44
    no vyzera senzacne - vyskusam


  • lucylee, 7. júna 2010 o 11:03
    píšeš, že okrúhlu tortovú formu, môžem použiť aj formu v tvare srdca?


  • egreska, 7. júna 2010 o 14:49
    @lucylee pravdaže možeš..budem držat palce,nech sa ti vydarí :-))


  • esi, 30. októbra 2010 o 19:04
    no tak túto tortu mám teraz na pláne urobiť v blízkej dobe. Dnes som robila veľmi podobné suflé torta s lesným ovocím. Myslím, že tie korpusy sú rovnaké, len plnka je iná. Táto je celkom zaujímavá, ale trochu sýta. Ale odporúčam vyskúšať. Robila som nie tortu, ale som to orechové cesto dala na dva plechy, každý rozkrojila po dĺžke na 3 pláty a tak mi vznikol vysokýýýý zákusok. To ovocie to veľmi osviežilo.
    Tak a teraz je na rade táto. Potom napíšem .


  • esi, 30. októbra 2010 o 19:04
    To suflé je tu na vareche, skúste porovnať.


  • egreska, 30. októbra 2010 o 20:14
    @esi , prave som to pozerala,to cesto je podobne ,ja mam iný krem (drahší ale lepší na chuť) +šlahačka..s tým ovocím to je tiež zaujímavé..budem rada ak vyskušaš aj moj receptík a porovnaš,som zvedava ..dakujem


  • esi, 9. decembra 2010 o 19:21
    @egreska napíš presne na to suflé, kedy dávaš tú šľahačku. Prosím.
    Zajtra chcem vyskúšať túto egyptskú. Môžem dať aj orechy miesto orieškov? Orechov mám dosť a nechce sa mi kupovať aj iné


  • esi, 13. decembra 2010 o 15:43
    Prvý dojem torty bol, že mi tam niečo ako piškóta chýba a je to dosť krémové aj keď je to pudingový krém. Povedala som si, že spodný plát dám piškótu, potretú trochou džemu. Možno by to nepokazilo. Na druhý deň, som však od tohto upustila a skonštatovala, že torta je ozaj dobrá taká aká je v recepte. Možno trochu hrubšie to orechové cesto na pláty, asi skúsiim pridať o 1/3 viac ingrediencií. Torta je ozaj taká iná, ale fakt dobrá.


  • esi, 13. decembra 2010 o 15:44
    A ešte tú šľahačku druhý krát dám určite bez cukru. Máme radšej menej sladké.


  • egreska, 14. decembra 2010 o 16:50
    maš pravdu,tato torta je iná ako všetky klasicke piškotove ,ale tým je zvláštna.. a samozrejme z cukru sa ubrat da ,takže každý si urobí podla svojho sladkeho zubka :-)) ale som rada že si ju vyskušala a že vam chutila..


  • esi, 19. decembra 2010 o 07:02
    @egre ška, prosím Ťa napíš mi prosím na mail Tvoj recept k tej jahodovej torte / suflé / vraj drahší ale lepší, čo si písala k môjmu komentáru.
    Mám namrazených viac malín, takže by som ich chcela aj takto minúť.
    evula49@gmail.com
    Teraz mám urobenú tortu s čučoriedkami, čo je tu na vareche. Uvidím ako sa osvedčí ale vyzerá dobre.


  • lucylee, 30. marca 2011 o 14:29
    @egreska idem dnes na vec, konečne je príležitosť, svokra má narodky, tak som zvedavá, či sa podarí, drž palce :)


  • egreska, 30. marca 2011 o 16:02
    držíííííím :-))


  • lucylee, 31. marca 2011 o 09:27
    všetko išlo perfektne, len šľahačka sa mi ako na potvoru nechcela vyšľahať, tak som tam švacla (ako hovorí @energizzer ) stužovač a bolo to OK. Robila som v okrúhlej tortovej forme. Na celom recepte je nezvyčajná kombinácia šľahačka a oriešky a ten karamel je úplne super nápad. Cesto som tiež podobné ešte nevidela. Takže prípravu hodnotím ako úspech a ochutnáme v sobotu, tak dám vedieť ako chutí, ale vyzerá úplne super :)


  • egreska, 31. marca 2011 o 12:23
    júúúúúj,až v sobotu ? len dúfam že dovtedy vydrží,ja som ju takto dlho dopredu ešte nerobila ,vždy tak max.1 den vopred. dufam že sa vam bude tato kombinácia chutí páčit ,nám chutí a aj dobre vyzerá...dakujem ,že si sa inšpirovala :-))


  • lucylee, 4. apríla 2011 o 13:04
    @egreska torta mala nevídaný úspech, je fantastická! A bez problémov v chladničke vydržala. Každý ju chce teraz na sviatok :) ďakujem :)


  • egreska, 4. apríla 2011 o 13:12
    fúúú ,tak to mi odlahlo :-) som sa bála aby sa to cesto nejako nerozmočilo...ale mam velkú radost že chutila -super :-))


  • lucylee, 4. apríla 2011 o 13:20
    nie, nie, vôbec sa nerozmočilo, ja som sa trocha bála tých korpusov, nikdy som nič podobné nepiekla, ale boli fantastické, všetko spolu ladilo presne tak, ako malo. A do šľahačky som dala vlašské orechy, ty dávaš aké? Myslím, že je to asi jedno, môže sa dať aj zmes, nie?


  • egreska, 4. apríla 2011 o 13:55
    Robila som s lieskovcami a raz aj s mandlami.S vlašskými ešte nie ,ale dobre vediet ,že môžu byt aj tie. Asi su všetky dobre :-))


  • angel, 20. júla 2013 o 17:54
    Torta je veľmi chutá a fajná, skušala som ale mam pár vychytávok pre recept. Stačilo by aj menej žĺtkov zo 6 žltok a zo 6 bielok takto je to zbytočne tazké a sladké do šlahacky by som nedala žiadny cukor po prýpade maximálne jeden vanilkový cukor a miesto karamelu na vrchu by som dala upražené oriešky alebo mandle v krajom pripade grankom posypať. Vyskúšala som fajny len s menšími zmenami na budúce. :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist