Egyptská torta

egreskaEgreska, 39 ročná žena, Ružomberok, 27. januára 2010 15:35
Ďalšie jej recepty »

Egyptská tortaFoto: egreska

Jednoducho fantastická..

Suroviny

KORPUS:(1 ks)
2
2 PL
1/2 PL
40 g
ŽLTKOVÁ PLNKA:
10
10 PL
5 1/2 PL
2 ks
340 ml
170 g
CHRUMKAVÁ ŠĽAHAČKA:
1
3 pl
120 g
4 pl

Postup prípravy

  1. 1

    KORPUS:Bielka vyšlahame,pridame cukor,dalej pridame muku a oriešky.Do okruhlej tortovej formy si vystrihneme papier na pečenie,vylejeme cesto a upečieme na 170 st asi 20-25 min.Taketo korpusy budeme potrebovat tri.

  2. 2

    ŽLTKOVA PLNKA:Uvarime zltky,cukor,muku,vanilkovy cukor a mlieko na nizkom plameni pokial nezhustne.Stale miešame.Nechame vychladnut.Makke maslo vyšlahame a pridame žltkovy krem,spolu poriadne vyšlahame do hladka.

  3. 3

    CHRUMKAVA ŠLAHAČKA:4 PL cukru upalime na karamel a rozotrieme tenku vrstvu na pečiaci papier.Pracujte rychlo!Ked to vychladne,polameme na kusky a valčekom rozbijeme na male kusočky(nie prašok!).Šlahačku vyšlahame s cukrom a pridame oriešky. .Korpus dajte na podložku a natrite žltkovym kremom,na to šlahačku a opakujeme. .Povrch ozdobime karamelovymi kryštalikmi.

  4. 4

    Na hlavnom obrazku sú rezy z polovičnej dávky..

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (4,3 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist