Egrešový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009

Suroviny

500 g
250 g
170 g
150 g
7 ks
450 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Egreše zbavíme stoniek a kôstok. Na dosku preosejeme múku s práškovým cukrom, pridáme kúsky zmäknutého masla a vypracujeme mrvenicu. K nej pridáme 3 vajcia, citrónovú kôru a vytvoríme cesto.

  2. 2

    Keď je cesto hladké, zabalíme ho do potravinovej fólie a najmenej na hodinu uložíme do chladničky. Odpočinuté cesto vyvaľkáme, preložíme na plech s vyšším okrajom a prepicháme vidličkou. Vložíme do rúry predhriatej na 180oC a predpečieme 15 minút.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme náplň: 400 g egrešov povaríme s cukrom, zmes rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sito.

  4. 4

    Zvyšné vajcia rozmixujeme so smotanou a opatrne zmiešame s egrešovou zmesou. Na predpečené cesto rovnomerne rozložíme zvyšné egreše a zalejeme ich smotanovým krémom.

  5. 5

    Koláč pečieme ďalších asi 30 minút a po upečení ho necháme asi 15 minút chladnúť na plechu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia