Egrešový džem

haninaHanina, 64 ročná žena, Ružomberok, 13. júla 2012 13:28
Ďalšie jej recepty »

Za pár dní budú dozrievať egreše, takže je čas urobiť si egrešový džem. To je totiž jediný, ktorý používam na žerbó rezy.

Suroviny

2,5 kg
1,5 kg
2 -3 ks
0,5 dcl / rum/

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené, umyté egreše uvaríme. Vodu nepridávať. Uvarené, vychladnuté prepasírujeme cez sitko. / Alebo nejako inakšie/ Ja mám na to staré sitko s valčekom a tým to ide rýchlo.

  2. 2

    Získanú šťavu varíme pomaly - asi 1 hod. 15 minút s 1,5 kg kryštál. cukru a 2 - 3 vanilkami. Sem tam premiešame. Do uvareného a trošku vychladnutého primiešame pol deci umu. Naplníme do menších pohárov a otočíme hore dnom.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist