Egrešový džem

haninaHanina, recept pridal: 13. júla 2012 13:28Ďalšie jeho recepty

Za pár dní budú dozrievať egreše, takže je čas urobiť si egrešový džem. To je totiž jediný, ktorý používam na žerbó rezy.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Očistené, umyté egreše uvaríme. Vodu nepridávať. Uvarené, vychladnuté prepasírujeme cez sitko. / Alebo nejako inakšie/ Ja mám na to staré sitko s valčekom a tým to ide rýchlo.

2

Získanú šťavu varíme pomaly - asi 1 hod. 15 minút s 1,5 kg kryštál. cukru a 2 - 3 vanilkami. Sem tam premiešame. Do uvareného a trošku vychladnutého primiešame pol deci umu. Naplníme do menších pohárov a otočíme hore dnom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • orchidea, 13. júla 2012 o 19:11
    Hľadala som si recept na egrešový džem v knižkách, tiež sa chystám variť ho lebo sa nám tohto roku urodilo veľa egrešov. Tvoj recept ma potešil len tá dĺžka varenia ma zarazila, prečo tak dlho? Nebude veľmi hustý?


  • arasidka, 13. júla 2012 o 19:29
    To bude asi tým, že sa to varí všetko spolu. Možno použiť panvicu, do ktorej sa odoberie pár naberačiek a pôjde to rýchlejšie, tak ako sme to písali u ostatných lekvároch.


  • hanina, 13. júla 2012 o 20:05
    @orchidea arasidka má pravdu. Ak to rozdelíš na 3 časti, skráti sa aj doba varenia. A ak by sa ti aj to zdalo veľa, stačí, keď po 20 minútach kvapneš trošku džemu na chladný tanierik a ak sa nerozteká - tak už je hotový. Dobrú chuť.


  • marcy, 14. júla 2012 o 09:40
    nepotrebuje tak dlho variť,lebo ovocie má veľa pektínu....so šnapsom som neskúšala,ale určite je to vynikajúci produkt...myslím,že by bola z neho dobrá omáčka k mäsku ( komu nevadí slano-sladká kombinácia,mne osobne nevadí :o)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist