Egrešový džem

haninaHanina, recept pridal: 13. júla 2012 13:28Ďalšie jeho recepty

Za pár dní budú dozrievať egreše, takže je čas urobiť si egrešový džem. To je totiž jediný, ktorý používam na žerbó rezy.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Očistené, umyté egreše uvaríme. Vodu nepridávať. Uvarené, vychladnuté prepasírujeme cez sitko. / Alebo nejako inakšie/ Ja mám na to staré sitko s valčekom a tým to ide rýchlo.

2

Získanú šťavu varíme pomaly - asi 1 hod. 15 minút s 1,5 kg kryštál. cukru a 2 - 3 vanilkami. Sem tam premiešame. Do uvareného a trošku vychladnutého primiešame pol deci umu. Naplníme do menších pohárov a otočíme hore dnom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • orchidea, 13. júla 2012 o 19:11
    Hľadala som si recept na egrešový džem v knižkách, tiež sa chystám variť ho lebo sa nám tohto roku urodilo veľa egrešov. Tvoj recept ma potešil len tá dĺžka varenia ma zarazila, prečo tak dlho? Nebude veľmi hustý?


  • arasidka, 13. júla 2012 o 19:29
    To bude asi tým, že sa to varí všetko spolu. Možno použiť panvicu, do ktorej sa odoberie pár naberačiek a pôjde to rýchlejšie, tak ako sme to písali u ostatných lekvároch.


  • hanina, 13. júla 2012 o 20:05
    @orchidea arasidka má pravdu. Ak to rozdelíš na 3 časti, skráti sa aj doba varenia. A ak by sa ti aj to zdalo veľa, stačí, keď po 20 minútach kvapneš trošku džemu na chladný tanierik a ak sa nerozteká - tak už je hotový. Dobrú chuť.


  • marcy, 14. júla 2012 o 09:40
    nepotrebuje tak dlho variť,lebo ovocie má veľa pektínu....so šnapsom som neskúšala,ale určite je to vynikajúci produkt...myslím,že by bola z neho dobrá omáčka k mäsku ( komu nevadí slano-sladká kombinácia,mne osobne nevadí :o)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist