Egrešový džem

haninaHanina, recept pridal: 13. júla 2012 13:28Ďalšie jeho recepty

Za pár dní budú dozrievať egreše, takže je čas urobiť si egrešový džem. To je totiž jediný, ktorý používam na žerbó rezy.

Suroviny


Postup prípravy receptu

Očistené, umyté egreše uvaríme. Vodu nepridávať. Uvarené, vychladnuté prepasírujeme cez sitko. / Alebo nejako inakšie/ Ja mám na to staré sitko s valčekom a tým to ide rýchlo.

Získanú šťavu varíme pomaly - asi 1 hod. 15 minút s 1,5 kg kryštál. cukru a 2 - 3 vanilkami. Sem tam premiešame. Do uvareného a trošku vychladnutého primiešame pol deci umu. Naplníme do menších pohárov a otočíme hore dnom.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

4 komentáre k receptu
  • orchidea, 13. júla 2012 o 19:11
    Hľadala som si recept na egrešový džem v knižkách, tiež sa chystám variť ho lebo sa nám tohto roku urodilo veľa egrešov. Tvoj recept ma potešil len tá dĺžka varenia ma zarazila, prečo tak dlho? Nebude veľmi hustý?


  • arasidka, 13. júla 2012 o 19:29
    To bude asi tým, že sa to varí všetko spolu. Možno použiť panvicu, do ktorej sa odoberie pár naberačiek a pôjde to rýchlejšie, tak ako sme to písali u ostatných lekvároch.


  • hanina, 13. júla 2012 o 20:05
    @orchidea arasidka má pravdu. Ak to rozdelíš na 3 časti, skráti sa aj doba varenia. A ak by sa ti aj to zdalo veľa, stačí, keď po 20 minútach kvapneš trošku džemu na chladný tanierik a ak sa nerozteká - tak už je hotový. Dobrú chuť.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 1 komentárov)
  • marcy, 14. júla 2012 o 09:40
    nepotrebuje tak dlho variť,lebo ovocie má veľa pektínu....so šnapsom som neskúšala,ale určite je to vynikajúci produkt...myslím,že by bola z neho dobrá omáčka k mäsku ( komu nevadí slano-sladká kombinácia,mne osobne nevadí :o)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist