Džemilada, tj. perníkový koláč

an3da - fotkaan3da, 5. februára 2012
Džemilada, tj. perníkový koláč
Foto: an3da

Rýchlo sa urobí, je chutný. Robím ho často.

25
porcií
7 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

3 pohár
3,5 pohár
2 pohár
1 ks
1 lyžica
1 k. lyžička
1 kéglik
1 k. lyžička
1 k. lyžička
1 k. lyžička
2 lyžica




Postup

  1. 1

    Múku, cukor, pečivový prášok, sodu bikarbonu, olel, štyri lyžice džemu, kakao, aníz, škoricu, klinčeky, pomiešame a pridávajúc mlieko miešame mixérom, krátko. Polovicu cesta vylejeme na vymastený a pomúčený plech. Pečieme desať minút. Zatiaľ zvyšok džemu ztopíme s trochou vody, potom ho potrieme po ceste, vylejeme druhú polovicu cesta a pečieme ešte 20-25 minút. Veľkosť plechu je 34 krat 40 cm.

    Džemilada, tj. perníkový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Upečené cesto polejeme čokoládovou polevou.

    Džemilada, tj. perníkový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Džem potrebujeme jeden stredný pohár, asi 650 g Cesto lejeme pomaly tak aby sa robily tenké pásy, upravíme lyžicou.

Diskusia k receptu

babidka
pernik z takeho cesta pekavam ale uplne beznym sposobom ....takto sa mi to ovela viac paci ! uz je v KK :-))))
an3da
Je to ozaj chutné, tento vyfotený je s jablkovo-pomarančovým ale
chutnejší mi bol s višňovým džemom. Práve včera som urobila svieži
z višní zo zmrazáku. U nás je taký kúpiť v tvare srdiečka, volá sa
Medeno srce. Robila som aj tak že som z upečeného vykrajovala
srdcia a obaľovala v čokoláde, nebolo mnoho " odpadu " lebo som
obracaja modličku ale aj to čo odpadlo sme zjedli, aj ked nebolo
obalené v čokoláde.
an3da
Teda, on JE výborný. Veľkosť plechu som nenaviedla - 34 krat 40
Možno by mohol stáť aj dlhšie, neviem, u nás sa do troch dní zje.
an3da
Teda, on JE výborný. Veľkosť plechu som nenaviedla - 34 krat 40
Možno by mohol stáť aj dlhšie, neviem, u nás sa do troch dní zje.
janger
@an3da , iste chutne, s tou lekvarovou plnkou. A vajicko nejde do cesta?
an3da
Nejde, netreba. Je ešte pôstnejší recept, bez oleja a bez mlieka.
Ale ja robievam tento, stalo sa možno dva krát že trochu koláčov
zostalo tak do týždňa a nema sa čo pokaziť.
gababu1
Nemohla by som dat rovno kypriaci prasok pernikovy????Aby som nemusela kupovat vsetky tie koreniny mlete..aniz,klinceky....
an3da
Myslím že by mohol ísť ten prášok do perníka, u nás ho niet v marketoch,
iba na trhu od ľudí čo donášajú zo Slovenska.
Mne vyhovuje takto, ja si zomeliem viac anízu, lebo ho najviac milujem.
sneica
takto som este nikdy nepiekla...mozem skusit...:)
gababu1
u nas som tie koreniny nenasla..tak som dala 3KL korenie do pernika a.....ale recept je FAMOZNY....mnam.....ho tlacime uz od rana......
an3da
...ked nemám nápad na niečo iné, alebo nemam vajcia, tak len
zamiešam džemiladu a vždy ju tlačíme, tlačíme...