Džadky
Džadky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Vyskúšala som a páči sa mi to východoslovenské jedlo.
4 porcie |
25 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Na začiatku upozorňujem, že množstvo múky je len orientačné, lebo všetko záleží od typu zemiakov.Zemiaky som ošúpala a nakrájala na kocky.
- Dala som ich variť a osolila som ich.
- Z uvarených ešte horúcich som zliala polovicu vody a pridala som múku.
- Všetko spolu som premiešala, zakryla pokrievkou a nechala 10 minút spariť.
- Potom som všetko dobre popučila.
- Z uvedenej hmoty som formovala guličky.
- A všetky hotové...
- Dala som opiecť slaninu nakrájanú na kocky.
- Hotové džadky som poliala masťou zo slaninky, posypala opečenou slaninou a cibuľou.
Prajem vám dobrú chuť.