Džadky

Džadky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Vyskúšala som a páči sa mi to východoslovenské jedlo.

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Na začiatku upozorňujem, že množstvo múky je len orientačné, lebo všetko záleží od typu zemiakov.Zemiaky som ošúpala a nakrájala na kocky.
  2. Dala som ich variť a osolila som ich.
  3. Z uvarených ešte horúcich som zliala polovicu vody a pridala som múku.
  4. Všetko spolu som premiešala, zakryla pokrievkou a nechala 10 minút spariť.
  5. Potom som všetko dobre popučila.
  6. Z uvedenej hmoty som formovala guličky.
  7. A všetky hotové...
  8. Dala som opiecť slaninu nakrájanú na kocky.
  9. Hotové džadky som poliala masťou zo slaninky, posypala opečenou slaninou a cibuľou. Prajem vám dobrú chuť.