Fazuľové brownies
Fazuľové brownies

Dvojvrstvové fazuľové brownies fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 28. júna 2019
Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept)
Foto: Stanci11

Síce je vonku teplo a rozpáliť trúbu alebo sporák je skôr za trest, ničmenej sme mali v práci oslavu kolegyniek a tak trochu rozlúčku Zobraziť celý popisSíce je vonku teplo a rozpáliť trúbu alebo sporák je skôr za trest, ničmenej sme mali v práci oslavu kolegyniek a tak trochu rozlúčku môjho odchodu, čo samozrejme viedlo k pečeniu ;) Už som skúšala pečenie z fazulí a síce to vždy dopadlo jedlo, nikdy to nebolo nič špeciálne. No, až do teraz, dvojvrstvový „brownies“, level dokonalosť! Tmavá vrstva je fazuľová, ale dokonalé kamuflovaná kvalitným kakaom. Vrchná vrstva je svieža v štýle „cheesecake“. Stojí za skúšku! :)

30
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

2 plechovky
1 hrnček
4 PL
30 g
4-5 PL
1/2 bal.
1 ks
1/2 hrčneka
2 PL
štipka
50 g (80 %)
Biela vrstva:
250 g
120 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Najťažší krok - otvoriť konzervy fazuliek, zliať nálev a fakt dobre, niekoľkokrát ju prepláchnuť vodou.

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Fazuľku som presypala do mixéra (na dvakrát, lebo mám len malý chopper) a rozmixovala na čo najjemnejšiu kašu. Mixovala som to spolu s veľkým, riadne zrelým banánom, mliekom, kokosovým olejom (rozpusteným) a medom.

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vedľa v miske som si nachystala všetky sypké suroviny - múku, kakao, prdopeč, štipku soli a čokoládový proteín (ten nemusí byť a pridáte o lyžicu-dve múky viac).

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sypké suroviny som vmiešala metličkou do rozmixovanej fazuľovej zmesi.

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vzniklo pomerne hutné tmavé cesto, do ktorého som ešte vmiešala nasekanú čokoládu a ktoré som následne preliala do formy - cca 20x25 cm.

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V miske som vyšľahala suroviny na bielu vrstvu s tým, že med som pridala podľa chuti až na záver. Vôbec neuškodí šupnúť tam vanilku, ale momentálne u mňa nebola "na sklade" :)

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tvarohovú vrstvu som vyliala na hnedé cesto a rovnomerne roztrela.

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Piekla som na 170 stupňoch - radšej pomaličky - 40/45 minút, v podstate kým nezozlatla vrchná vrstva.

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po upečení ho treba nechať dobre vychladnúť, aby sa dal pekne nakrájať, kľudne cez noc v chladničke.

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A výsledok? Hutná silne kakaová spodná časť (kolegyne niektoré tvrdili že málo sladká, niekomu to práve vyhovovalo :)). Vrchná časť príjemne svieža, a nabudúce by som dala kľudne dvojitú dávku z nej ;) Chute skvelo ladili. A doladenie jahôdkami? Asi to ani nemusím opisovať všakže?

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

mitzy
Len čo som uvidela titulku, povedala som si Wau. Stanci, super to vyzerá! :)
afataga
Veru kusok by som neodmietla, len dumam, cim nahradit tu muku, mas nejaky mudry napad?
45678
Och! Veru Ťa obdivujem ,že si piekla:-)) Radšej chladený šampus na rozlúčku,ale koláč vyzerá dobre.
@Afataga ,mám veľmi rada orechy, tiež som raz skúšala v kombinácii s fazuľou, tortu, ale veru mne,ani iným to nepasovalo:-(
Neviem,aký máš dôvod,nahradiť múku, no ja by som volila drvené piškóty ,dávam aj do gaštanovej torty,je ľahšia...ale samozrejme,to je môj názor a zároveň sa ospravedlňujem autorke receptu,že tu píšem:-)
mata3636
@Afataga (28.6.2019 15:14)

Skús odtučnenú orechovú alebo semienkovú múku - mandľovú, slnečnicovú. Ale odtučnenú, nie pomleté orechy alebo semienka. Odtučnená viac saje tekutiny.
motyka
@Stanci11 - až teraz som objavila a prešla si tvoju celú stránku. Otvorila som ústa a ani neviem, čo mám na to povedať. Si neskutočne kreatívna, chválim a obdivujem mnohé z tvojich receptov a určite aj vyskúšam. Mám - okrem mojej knihy na vareche - ešte aj zošitok, kde si značím moje TOP kuchárky, z receptov ktorých čerpám. Tak si tam zapisujem aj teba. Vďaka za recepty, z ktorých budú mať radosť najmä dievčatá.
Aj tento recept je výborný. Preposlala som neterke, tak zajtra chce vyskúšať. Prajem ti najmä dobré zdravíčko a elán do ďalšieho prispievania k zdravej kuchyni.
haji
Další pěkný fazolový receptík, prudce jedlé foto, detailní postup - jsi šikulka!
frezia68
@Stanci11 : Neuhádla by som,že sa to dá piecť z fazule.Si veľmi šikovná. A ja bežne nahrádzam múku mletými orechami.Naposledy som piekla čerešňovú bublaninu celkom bez múky a mleté orechy ju výborne nahradili,bublanina kompatibilná a bezlepková :-).
mata3636
@Afataga (29.6.2019 13:29)

Cez net, napr. muky.sk. Len, prosím ťa, neskolabuj z tých cien, hlavne mandľová je "výživná" -:)
stanci11
Ahoj žienky :) Tak až teraz sa dostávam k odpovediam, pozerám že riadne akčná diskusia sa tu rozvinula. Takže začnem s múkou pre @Afataga - môžeš zaexperimentovať s tými orechovými múkami - ja osobne nekupujem, ale v mlynčeku na mak (elektrický) si ju vyrobím sama, vyjde to lacnejšie. Neviem aká bude konzistencia cesta ale za pokus to určite stojí. Teoreticky by šlo použiť kokosovú múku, trošku sa to podpíše na chuti aj keď nemyslím že k zlému ;)
stanci11
@Mitzy ďakujem za to Wau :) to ma fakt potešilo!

@45678 - fakt ako si to čítam rozmýšľam že to s tými orechami vyskúšam a uvidíme ako to dopadne

@Motyka - jeeej, ďakujem za krásny komentár - hneď mám úsmev na tvári od ucha k uchu :) čokoľvek ak vyskúšaš alebo neterka dajte vedieť ako dopadlo, budem rada ;)

@Frezia 68 - ja už som tie fazuľové pokusy mala ale nikdy to nedopadlo tak super aby to stálo za zverejnenie, až teraz ;) fakt pecka :) a ja zase vyskúšam ten tvoj typ na bublaninu, to je moja srdcovka a tá múka mi pije krv trošku.

@Haji , ty si vždy zlatíčko! Ďakujem moc :-*


1x haji
stanci11
Ahoj @Izabella929 , veru mala som túlavé boty v poslednej dobe ale teraz to vypadá na trošku kľudnejšie obdobie ;) tak si užívam aj kuchyňu konečne ;)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia