Pečená sliepka

Dvojitá slepice – Pečená sliepka so zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 165 °C

Postup

  1. Umytú sliepku rozkrojíme na dve polovičky a dáme variť do vriacej vody spolu s koreňovou zeleninou, so soľou, s korením a bobkovým listom. Po 40 minútach jednu polovičku sliepky vytiahneme von, necháme trochu vychladnúť a našpikujeme slaninou. Preložíme na pekáč a pečieme 40 minút pri 165 °C.
  2. Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, zaprášime mletou paprikou a pridáme k vývaru.
  3. Hotovú sliepku vyberieme a omáčku prepasírujeme a zjemníme kyslou smotanou. Pečenú a uvarenú sliepku podávame s omáčkou a ryžou alebo haluškami.