Pečená sliepka
Dvojitá slepice – Pečená sliepka so zeleninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
40 minút na 165 °C |
Postup- Umytú sliepku rozkrojíme na dve
polovičky a dáme variť do vriacej vody
spolu s koreňovou zeleninou, so soľou,
s korením a bobkovým listom. Po 40
minútach jednu polovičku sliepky
vytiahneme von, necháme trochu
vychladnúť a našpikujeme slaninou. Preložíme na pekáč a pečieme 40
minút pri 165 °C.
- Na masle orestujeme
najemno nakrájanú cibuľu, zaprášime
mletou paprikou a pridáme k vývaru.
- Hotovú sliepku vyberieme
a omáčku prepasírujeme a zjemníme
kyslou smotanou. Pečenú a uvarenú sliepku podávame s omáčkou a ryžou
alebo haluškami.
|