Dvojfarebný tvarohový zákusok fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 22. októbra 2011
Dvojfarebný tvarohový zákusok (fotorecept)
Foto: ancicka

Tvarohové zákusky a koláče máme veľmi radi.A tento je jeden z mnohých.

32
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 160-170 °C

Suroviny

235 g
150 g
100 g (margarín)
2 ks celé
1 ks
1 ks
4-5,podľa potreby PL
1 PL
Plnka:
500 g
1 ks
podľa chutí,2-3 PL
2 ks celé
1 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovin na cesto,bez kakaa, vypracujeme cesto a rozdelíme na poly.Do druhej polovice pridáme 1 Pl kakao.Na doske ešte vypracujema na hladko.

    Dvojfarebný tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tmavé cesto vyvaľkame vo veľkosti plechu a dáme na pomastený plech./25x30/.Na tmavé cesto nanesieme plnku.Plmku vymiešame podľa návodu,na to rozložíme scedené čučoriedky,

    Dvojfarebný tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na to potom dáme svetlé.Cesto môžme rozdeliť na poly,alebo aj na 4 časti,lebo cesto je mäkké a dosť ťažko sa prenáša.Neskúsené gazdinky by mali asi problém.Ked je aj skladané ,nevadí.Upečieme v stredne vyhriatej rúre.Po upečení môžme pocukrovať alebo podľa ľubovôle.

    Dvojfarebný tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

akeber
máte oslavu ? pekný koláčik , určite aj chutný
alexdidi
Vyzerá chutne,ale"...plnku vymiešame podľa návodu...".Neskúsené gazdinky by mali asi problém,keďže návod som tam nenašla.
diabambulka
ahoj ancicka, asi sme mali chuť na tvarohové koláčiky, ktoré nikdy nesklamú, aj ja som piekla tvarohový, len ho nemám taký farebný, tak sa nechám inšpirovať a na budúce budeme mať tvarohový farebný:-) ako vždy super...
ola111
Ďaľšia tvoja dobrotka,kedy to stíhaš?
ancicka
Dakujem za komentáre,
@alexdidi ,v rozpise je napísana plnka:.....tak podľa toho by mali aj neskúsené gazdinky vedieť,a je aj foto, tak by to nemal byť problém.Dúfam,že kto ho bude robiť,tak sa vydarí,lebo je to jeden z najjednoduchších receptou,aké sú na vareché.
izsofova
velmi to dobre vyzerá ,chcela by som to skusiť len nechápem tu plnku, podla návodu je tam ten zlatý klas ten je treba variť alebo iba vysypať len na surovo ?
ancicka
@izsofova ,tvaroh,vajcia,cukor a zlatý klas sa zmieša a vyleje na tmavé cesto,na to čučoriedky a zakryje svetlým a upečie a.
evanaaa
No, vidíš, Ancicka, každý to nevie a ja som sa práve chcela spýtať, či sa žĺtka dajú zvlášť a potom ešte sneh ( ja občas tak robievam túto plnku), teraz však viem, že sa dajú celé vajcia. A takéto koláče mám rada, s tvarohom a s ovocím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia