Dvojfarebný cheesecake

kucharpepe - fotkakucharpepe, 20. novembra 2014

Sýty tvarohový koláč s kakaovými ostrovčekmi posadený na chrumkavom korpuse z ovsených vločiek. Napokon „Čízkejkov“ stále nieje dosť...

12
porcií
20 minút
príprava
70 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g jemné
80 g ( alebo iný tuk)
750 g mäkký
100 g
8 PL
4 ks
 PL
1 ks na šťavu




Postup

  1. 1

    Z vločiek, 2 lyžíc medu, kokosového oleja, štipky škorice a 2 lyžíc kakaa vypracujeme hmotu, ktorou vystelieme tortovú formu s odnímateľnou stenou. Môžeme aj kúsok na okraje. Predpečieme na 180ºC približne 10 minút. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým ako sa nám piekol korpus vyšľaháme tvaroh, smotanu, 6 lyžíc medu s kôrou. Postupne zašľaháme vajcia. 2/3 hmoty vylejeme na predpečený korpus. Zbytok zmiešame s 2 lyžicami kakaa a lyžicou vytvárame na povrchu bielej tvarohovej masy čokoládové ostrovčeky. Veľmi opatrne nanášame lyžicu po lyžici na rovnaké miesta, aby sa nám to nerozlialo, ale postupne sadalo smerom nadol. Takto pripravenú hmotu pečieme na 165 ºC približne hodinu.

  3. 3

    Krásny na pohľad, chuťou na zjedenie..

Diskusia k receptu

elixir
Vyzerá veľmi dobre. :) Toto je asi recept na 32cm formu, však? Tipujem podľa množstva tvarohu.
elantra
taký žirafoidný čízkejk :-) chystám sa upiecť, ale na čo je citrónová a pomarančová šťava?
brambora
fakt krasny, ale tiez ma zaujima co ta stava z citrusov??? spominas v postupe praveze koru, tak zrejme tam mala byt stava!? prosim o doplnenie aby sme mohli piect. ;)
sisuk
cheesecake, kde idú naspodok pomleté keksy, mi moc nechutia. toto je však úplne iný level!!! mňam! odskúšané, zjedené, vychválené... ďakujem sa úžasný receptík :-)
lilianne9
Skvelí recept :-) cheesecaky robím rada, hlavne takéto zdravšie verzie. Určite vyskúšam
katka78
@kucharpepe vyskúšala som tento tvoj koláč v miniverzii - v tartaletkových formičkách. Bolo to fajn pohostenie pre návštevu. Nabudúce, keď nás bude viac, spravím možno celý koláč. Ďakujem za recept, maj pekný deň! :-)


janger
Ja ho sice uz mam ulozeny v KK, ale @katka78 ho krasnou fotkou pripomenula,
☺. Ako dobre, ze sem ludia pridavaju aj taketo hodnotenia...
katka78
Ďakujem @tiginko a @janger :-) V poslednej dobe sa snažím viac využívať hlavne staršie recepty z mojej KK, nech tam úplne nezapadnú prachom ;-)
1x havino
haji
@Zuzanka1367 (31.10.2016 07:24)
Krásná práce a určo chutný, fotogenický "chesík", syn má maškrtný jazýček.