Dvojfarebné kocky

Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 24. augusta 2014
Dvojfarebné kocky
Foto: Ľuboš Pilc
12 ks
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Suroviny

5 ks
100 g
50 g
Plnka:
250 g
200 ml
1 bal.




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Bielky vyšľaháme na sneh. Do žĺtkov pridáme kakao, bielka a dáme na plech.

  2. 2

    Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme vyhriať rúru na 190°C. Hotovú masu vylejeme na plech a pečieme asi 10 minút.

  3. 3

    Medzitým vyšľaháme šľahačku a zľahka ju s vanilkovým cukrom vmiešame do mascarpone. Vychladené cesto rozkrojíme na polovice, jednu natrieme krémom a necháme dobre schladiť. Dozdobíme ovocím podľa sezóny a fantázie.

Diskusia k receptu