Dvojfarebné kocky
Autor receptu: fialka49
Tento recept mám od bývalej kolegyne z práce a pečiem ho pri slávnostnejších
príležitostiach už dlhé roky. Lahodnosť mu dodávajú orechy a poťah zo sušeného mlieka.
Uhlopriečne máčanie do čokolády ho robí zaujímavým.
24 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Pretože som zabudla od začiatku prípravy fotiť, chýba tu postup prípravy piškótového cesta, ale postup je klasický: vyšľahať žĺtka s práškovým cukrom za občasného pridávania horúcej vody do penista, zamiešať olej, preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom a postupne vmiešavať vyšľahaný sneh z bielkov. Upiecť na 170 stupňoch asi 15 minút. Upečený korpus nechať vychladnúť na mriežke.
- Orechy zmiešame s cukrom, pokropíme rumom, kto nechce rum, môže použiť rumovú esenciu - ale rum je rum. Ak treba,pridáme horúcej vody toľko, aby vznikla ľahko roztierateľná hmota.
Nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme nožom.
- Na pracovnej doske zmiesime práškový cukor, sušené mlieko a maslo na hladkú hmotu.
- Pracovnú dosku podsypeme preosiatym práškovým cukrom, vyvaľkáme na veľkosť koláča a prenesieme pomocou valčeka na orechovú plnku a mierne prejdeme valčekom po bielom poťahu, aby sa spojil s orechovým podkladom.
- Hotový múčnik rozkrájame na kocky asi 4x4 cm.
- Hotové kocky máčame uhlopriečne do čokoládovej polevy.