Dvojfarebné kocky

Autor receptu: fialka49

Tento recept mám od bývalej kolegyne z práce a pečiem ho pri slávnostnejších príležitostiach už dlhé roky. Lahodnosť mu dodávajú orechy a poťah zo sušeného mlieka. Uhlopriečne máčanie do čokolády ho robí zaujímavým.

24
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pretože som zabudla od začiatku prípravy fotiť, chýba tu postup prípravy piškótového cesta, ale postup je klasický: vyšľahať žĺtka s práškovým cukrom za občasného pridávania horúcej vody do penista, zamiešať olej, preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom a postupne vmiešavať vyšľahaný sneh z bielkov. Upiecť na 170 stupňoch asi 15 minút. Upečený korpus nechať vychladnúť na mriežke.
  2. Orechy zmiešame s cukrom, pokropíme rumom, kto nechce rum, môže použiť rumovú esenciu - ale rum je rum. Ak treba,pridáme horúcej vody toľko, aby vznikla ľahko roztierateľná hmota. Nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme nožom.
  3. Na pracovnej doske zmiesime práškový cukor, sušené mlieko a maslo na hladkú hmotu.
  4. Pracovnú dosku podsypeme preosiatym práškovým cukrom, vyvaľkáme na veľkosť koláča a prenesieme pomocou valčeka na orechovú plnku a mierne prejdeme valčekom po bielom poťahu, aby sa spojil s orechovým podkladom.
  5. Hotový múčnik rozkrájame na kocky asi 4x4 cm.
  6. Hotové kocky máčame uhlopriečne do čokoládovej polevy.