Dvojfarebné kocky

Dvojfarebné kocky
Foto: fialka49
fialka49Fialka49, 65 ročná žena, recept pridala: 8. decembra 2012 19:38Ďalšie jej recepty

Tento recept mám od bývalej kolegyne z práce a pečiem ho pri slávnostnejších príležitostiach už dlhé roky. Lahodnosť mu dodávajú orechy a poťah zo sušeného mlieka. Uhlopriečne máčanie do čokolády ho robí zaujímavým.

Suroviny

24
porcií
60
minút
príprava
15
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Pretože som zabudla od začiatku prípravy fotiť, chýba tu postup prípravy piškótového cesta, ale postup je klasický: vyšľahať žĺtka s práškovým cukrom za občasného pridávania horúcej vody do penista, zamiešať olej, preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom a postupne vmiešavať vyšľahaný sneh z bielkov. Upiecť na 170 stupňoch asi 15 minút. Upečený korpus nechať vychladnúť na mriežke.

2

Orechy zmiešame s cukrom, pokropíme rumom, kto nechce rum, môže použiť rumovú esenciu - ale rum je rum. Ak treba,pridáme horúcej vody toľko, aby vznikla ľahko roztierateľná hmota. Nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme nožom.
Dvojfarebné kocky - obrázok 2

3

Na pracovnej doske zmiesime práškový cukor, sušené mlieko a maslo na hladkú hmotu.
Dvojfarebné kocky - obrázok 3

4

Pracovnú dosku podsypeme preosiatym práškovým cukrom, vyvaľkáme na veľkosť koláča a prenesieme pomocou valčeka na orechovú plnku a mierne prejdeme valčekom po bielom poťahu, aby sa spojil s orechovým podkladom.
Dvojfarebné kocky - obrázok 4

5

Hotový múčnik rozkrájame na kocky asi 4x4 cm.
Dvojfarebné kocky - obrázok 5

6

Hotové kocky máčame uhlopriečne do čokoládovej polevy.
Dvojfarebné kocky - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danda3, 8. decembra 2012 o 20:59
    Všetko, čo obsahuje mliečny marcipán, milujem, vyskúšam!♥


  • helca103, 8. decembra 2012 o 21:12
    parádny koláčik :-)


  • marijanka712, 8. decembra 2012 o 21:23
    krásny koláčik vypadá velmi efektne


  • marcy, 8. decembra 2012 o 21:24
    tento som ochotná skonzumovať v cukrárni,máš ich lákavé mňam :-)....plát cesta by som potrela pikantným džemom


  • ancicka, 8. decembra 2012 o 21:33
    Lákave sú,mame ich radi.


  • elisticka, 8. decembra 2012 o 21:55
    vynikajuce !!!!


  • 1947, 8. decembra 2012 o 22:00
    robila som ich ale nepodarilo sa mi bielu hmotu dostáť na koláč.


  • zdenka1009, 8. decembra 2012 o 22:51
    mňam,super koláčik,...krásne nakrájané rezy...určite vyskúšam:-)


  • 3sandra3, 8. decembra 2012 o 23:19
    krása,,,, celkom ako profesionál


  • miamia, 8. decembra 2012 o 23:48
    veľmi pekné...


  • honestka, 9. decembra 2012 o 01:28
    vyzeraju krasne, chyba je u nas iba v tom, ze tento marcipan nemame radi.
    Ja robievam bielkovu polevu a stiekam ich cokoladou, alebo pouzijem zltkovu polevu a tiez namacam rozok.
    skusim pre navstevy, hehe.


  • petra69, 9. decembra 2012 o 01:41
    Zboznujem tieto kocky, dik za recept!!!


  • sneica, 9. decembra 2012 o 02:46
    vyborne kocky ja osobne ich milujem ale jedla som ich naposledy strasne davno...nerobila som ich este nikdy ale receptik mam a porovnam s tvojim...vyzeraju bombovo ...kk :)


  • avelvet, 9. decembra 2012 o 07:25
    Ako zabezpečím aby mi kraje tie nenamočené do čokolády neobschli? Raz som ich robila všetko ok až na tie suché okraje po pár dňoch. Namočiť do čokolády celé cesto?


  • anina6, 9. decembra 2012 o 07:30
    jéj krásne koláčiky, díky za pripomenutie, tiež som ich voľakedy piekla.


  • monnikka, 9. decembra 2012 o 10:33
    krásne sú......ja som ich robila dcére na stužkovú, lebo sa mi aj páčia ako vyzerajú, aj perfektné chuťovo


  • dajanca, 9. decembra 2012 o 10:48
    už dávno sa mi tento koláčik páči... že by som sa konečne osmelila... ten Tvoj vyzerá perfektne :-)


  • bambitka, 9. decembra 2012 o 13:30
    tieto dvojfarebne kocky milujem:))) @avelvet ,ked tieto kocky robim,tak sa ich snazim poukladat naspat do plechu a tak mi neobschnu kraje nenamocene do cokolady a plech potom zakryjem potravinarskou foliou



  • tatranka, 9. decembra 2012 o 16:49
    Dávnejšie som ich robievala.Je to veľmi chutný zákusok.Ty ho máš pekne urobený.


  • ywett, 9. decembra 2012 o 17:25
    tieto som robila synovi na stužkovú, máš ich krásne a je to výborný zákusok :-)


  • orchidea, 10. decembra 2012 o 18:55
    Poznám tento recept aj som ho už párkrát robila, výborné...


  • havino, 10. decembra 2012 o 20:36
    tiež odporúčam, už dávno som ho nerobila, veľmi dávno, vdaka za pripomenutie, krásne sa ti podaril


  • liliadam, 13. decembra 2012 o 10:46
    Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať, aký máte veľký plech. Ja totiž mám iný recept, chcela by som vyskúšať tento. Ďakujem.


  • mesiar50, 15. decembra 2012 o 15:16
    Marcipnovu hmotu som este neskusal ani raz.
    Tvoje zakusky vyzeraju lepsie ako super
    Gratulujem 1**************


  • anenka, 12. mája 2013 o 08:58
    ja davam všade hmotu smartflex,je s prichuťami a kyblik vystaci na veľa kolačov,aj cenovo to je vyhodnejšie,lebo sušene mlieko je velmi drahe



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist