Dvojfarebné kocky

Dvojfarebné kocky
Foto: fialka49
fialka49Fialka49, recept pridal: 8. decembra 2012 19:38Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od bývalej kolegyne z práce a pečiem ho pri slávnostnejších príležitostiach už dlhé roky. Lahodnosť mu dodávajú orechy a poťah zo sušeného mlieka. Uhlopriečne máčanie do čokolády ho robí zaujímavým.

Suroviny

24
porcií
60
minút
príprava
15
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Pretože som zabudla od začiatku prípravy fotiť, chýba tu postup prípravy piškótového cesta, ale postup je klasický: vyšľahať žĺtka s práškovým cukrom za občasného pridávania horúcej vody do penista, zamiešať olej, preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom a postupne vmiešavať vyšľahaný sneh z bielkov. Upiecť na 170 stupňoch asi 15 minút. Upečený korpus nechať vychladnúť na mriežke.

2

Orechy zmiešame s cukrom, pokropíme rumom, kto nechce rum, môže použiť rumovú esenciu - ale rum je rum. Ak treba,pridáme horúcej vody toľko, aby vznikla ľahko roztierateľná hmota. Nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme nožom.
Dvojfarebné kocky - obrázok 2

3

Na pracovnej doske zmiesime práškový cukor, sušené mlieko a maslo na hladkú hmotu.
Dvojfarebné kocky - obrázok 3

4

Pracovnú dosku podsypeme preosiatym práškovým cukrom, vyvaľkáme na veľkosť koláča a prenesieme pomocou valčeka na orechovú plnku a mierne prejdeme valčekom po bielom poťahu, aby sa spojil s orechovým podkladom.
Dvojfarebné kocky - obrázok 4

5

Hotový múčnik rozkrájame na kocky asi 4x4 cm.
Dvojfarebné kocky - obrázok 5

6

Hotové kocky máčame uhlopriečne do čokoládovej polevy.
Dvojfarebné kocky - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danda3, 8. decembra 2012 o 20:59
    Všetko, čo obsahuje mliečny marcipán, milujem, vyskúšam!♥


  • helca103, 8. decembra 2012 o 21:12
    parádny koláčik :-)


  • marijanka712, 8. decembra 2012 o 21:23
    krásny koláčik vypadá velmi efektne


  • marcy, 8. decembra 2012 o 21:24
    tento som ochotná skonzumovať v cukrárni,máš ich lákavé mňam :-)....plát cesta by som potrela pikantným džemom


  • ancicka, 8. decembra 2012 o 21:33
    Lákave sú,mame ich radi.


  • elisticka, 8. decembra 2012 o 21:55
    vynikajuce !!!!


  • 1947, 8. decembra 2012 o 22:00
    robila som ich ale nepodarilo sa mi bielu hmotu dostáť na koláč.


  • zdenka1009, 8. decembra 2012 o 22:51
    mňam,super koláčik,...krásne nakrájané rezy...určite vyskúšam:-)


  • 3sandra3, 8. decembra 2012 o 23:19
    krása,,,, celkom ako profesionál


  • miamia, 8. decembra 2012 o 23:48
    veľmi pekné...


  • honestka, 9. decembra 2012 o 01:28
    vyzeraju krasne, chyba je u nas iba v tom, ze tento marcipan nemame radi.
    Ja robievam bielkovu polevu a stiekam ich cokoladou, alebo pouzijem zltkovu polevu a tiez namacam rozok.
    skusim pre navstevy, hehe.


  • petra69, 9. decembra 2012 o 01:41
    Zboznujem tieto kocky, dik za recept!!!


  • sneica, 9. decembra 2012 o 02:46
    vyborne kocky ja osobne ich milujem ale jedla som ich naposledy strasne davno...nerobila som ich este nikdy ale receptik mam a porovnam s tvojim...vyzeraju bombovo ...kk :)


  • avelvet, 9. decembra 2012 o 07:25
    Ako zabezpečím aby mi kraje tie nenamočené do čokolády neobschli? Raz som ich robila všetko ok až na tie suché okraje po pár dňoch. Namočiť do čokolády celé cesto?


  • anina6, 9. decembra 2012 o 07:30
    jéj krásne koláčiky, díky za pripomenutie, tiež som ich voľakedy piekla.


  • monnikka, 9. decembra 2012 o 10:33
    krásne sú......ja som ich robila dcére na stužkovú, lebo sa mi aj páčia ako vyzerajú, aj perfektné chuťovo


  • dajanca, 9. decembra 2012 o 10:48
    už dávno sa mi tento koláčik páči... že by som sa konečne osmelila... ten Tvoj vyzerá perfektne :-)


  • bambitka, 9. decembra 2012 o 13:30
    tieto dvojfarebne kocky milujem:))) @avelvet ,ked tieto kocky robim,tak sa ich snazim poukladat naspat do plechu a tak mi neobschnu kraje nenamocene do cokolady a plech potom zakryjem potravinarskou foliou



  • tatranka, 9. decembra 2012 o 16:49
    Dávnejšie som ich robievala.Je to veľmi chutný zákusok.Ty ho máš pekne urobený.


  • ywett, 9. decembra 2012 o 17:25
    tieto som robila synovi na stužkovú, máš ich krásne a je to výborný zákusok :-)


  • orchidea, 10. decembra 2012 o 18:55
    Poznám tento recept aj som ho už párkrát robila, výborné...


  • havino, 10. decembra 2012 o 20:36
    tiež odporúčam, už dávno som ho nerobila, veľmi dávno, vdaka za pripomenutie, krásne sa ti podaril


  • liliadam, 13. decembra 2012 o 10:46
    Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať, aký máte veľký plech. Ja totiž mám iný recept, chcela by som vyskúšať tento. Ďakujem.


  • mesiar50, 15. decembra 2012 o 15:16
    Marcipnovu hmotu som este neskusal ani raz.
    Tvoje zakusky vyzeraju lepsie ako super
    Gratulujem 1**************


  • anenka, 12. mája 2013 o 08:58
    ja davam všade hmotu smartflex,je s prichuťami a kyblik vystaci na veľa kolačov,aj cenovo to je vyhodnejšie,lebo sušene mlieko je velmi drahe



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist