Dva v jednom (šalát)

brisid - fotkabrisid, 5. apríla 2012
Dva v jednom (šalát)
Foto: brisid

Pri nákupe potravín som uvažovala nad dvomi rôznymi šalátmi (1. sušené paradajky + rukola + parmezán; 2. mozzarela + prosciutto + rukola + čerstvé Zobraziť celý popisPri nákupe potravín som uvažovala nad dvomi rôznymi šalátmi (1. sušené paradajky + rukola + parmezán; 2. mozzarela + prosciutto + rukola + čerstvé paradajky). Keďže všetky tieto ingerdiencie milujem a nevedela som sa rozhodnúť, ktorý si spravím, spojila som oba šaláty do jedného. Musím povedať, že nie som milovníkom šalátov, keďže mi prídu "hladné", no tento šalát nie je z tých, z ktorých ste po 15 minútach hladní. Ja si ho robievam na večeru.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

1/2 balíčka čerstvá alebo polníček
1 ks
5 ks
 hoblinky
7 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Z 1 balíčka vyjdu dve plnohodnotné porcie, preto ja si robím tento šalátik nadvakrát. Množstvo každej ingrediencie je samozrejme ľubovolné. Šalátik si umyjeme, pridáme natrhanú mozzarellu. Nakrájame si na menšie kusy sušené i čerstvé paradajky a prosciutto. Z parmezánu si urobíme buď hoblinky alebo ho nakrájame nožíkom. Všetko zmiešame s trochou oleja zo sušených paradajok a citrónového oleja, jemne posolíme a môžeme papať. Vegetariáni samozrejme môžu vynechať prosciutto, no bez neho to nie je ono :)

Diskusia k receptu

tatranka
Pekný,farebný tanier.A samé vitamíny dobroty.Mám rada takéto ľahké šaláty.
brisid
@afataga moze byt, no asi iba ak by si nim nahradila olej zo susenych paradajok a citronovy olej... bolo by to uz asi prilis olejove (ake sa to dnes podarilo mne, xixi)
dakujem za pochvalu :)
kwetka
ale ved prosciutto v surovinach ani nevidim... ale moze to byt super, vyskusam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia