Dva koláčiky pečené naraz v rúre (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Toto pridávam pre @Pietroo,prvý koláčik je od Michsamat,,Citronový koláč",a druhý je od Dorisa,,Ovocný lyžicový koláč".Prikládam to preto,že každý musi vedieť ako mu rúra pečie.Nemôžme sa pridržiavať podľa receptu,čo sa týka teploty.Ja som sa rozhodla ,že upečiem dva naraz.Postu nebudem písať,pretože si to može každý najsť pod týmito názvami.Ja väčšinou pečiem tak,že si rcp.upravím podľa toho čo mám doma.Snažím sa rcp.dodržať,ale ked mi niečo chýba ,tak si to doplním niečim vhodným.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Citronový koláč:vajcia vymiešané s cukrom,k tomu som pridala roztopené maslo...
  2. ..potom suché suroviny a cit.šťavu.
  3. Potom som pridala acidko,miesto cmaru.Zľahka premiešané...
  4. ...dala som na vymastenu múkou vysýpanu tortovu formu.Dala som do dobré vyhriatej rúry na 180°C,na 15 min.Kým sa pieklo,miešala som další...Tortová forma o priemere 23 cm.
  5. Ovocný lyžicový koláč:vymiešala som všetky suroviny ,ktoré sú uvedené v rcp.ale som mala cesto dosť husté ,tak som pridala ešte naviac 2 PL olej,2PL mlieko a 10 PL šťavu s kompotu.
  6. Cesto som vyliala na vymastený múkou vysypaný plech.Plech má rozmery22x37 cm.
  7. Na cesto som poukladala zavarané slivky.
  8. Príprava druhého cesta trvá necelých 15 min.Po 15 min.som teplotu stiahla na 160°C a vložila druhý plech do rúry.Pečie sa ešte 15 min.
  9. Po 15 min.som koláče preložila,pretože mi rúra v predu slabšie pečie.Nechala som ešte 5 min.pri vypnútej rúre.
  10. Upečené!Citronový sa piekol 30 min.a ovocný 15 min.+5 min pri vypnutej rúre. Uvádzam to preto ,lebo pri citronovom je udana teplota 45-50 min.pri180-200°C.Pri ovocnom je 35 min .na 180. V mojej rúre to trvalo o polovicu menej.Keby som sa pridržiavala podľa rcp.tak by mi zhoreli.Ked to porovnam chuťové,tak tam je minimum rozdiel.