Duté orechové rožky fotorecept

18mon - bez fotky18mon, 7. decembra 2013
Duté orechové rožky (fotorecept)
Foto: 18mon

Tieto rožteky milujem a tak som si teraz len na nečisto pár kúskov upiekla ešte takto pred Vianocami, aby som si bola istá Zobraziť celý popisTieto rožteky milujem a tak som si teraz len na nečisto pár kúskov upiekla ešte takto pred Vianocami, aby som si bola istá že ich ešte viem upiecť :) Tak sa s vami podelím o tento rýchly a jednoduchý recept.

51
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

100 g
200 g
1/2 čl
125 g
125 g




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme s cukrom , pridáme sódu bikarbónu , mleté vlašské orechy a pokrájané maslo.Vypracujeme pevné cesto.

    Duté orechové rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto po kúskoch vtláčame do formičiek.

    Duté orechové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme hotovo

    Duté orechové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    dáme piecť do vyhriatej rúry , ktorú vyhrejeme len na 150°C a pečieme 15 minút. Rožteky sa nesmú piecť prudko, pretože by spľasli. Takto sa nám pekne nafúknu..

    Duté orechové rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení necháme pečivo chvíľku vychladnúť vo formičkách a potom rožteky vyklopíme.

    Duté orechové rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A takto sa krásne nafúkli

    Duté orechové rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môžme ich ozdobiť čokoládou buď tak , že ich namáčame na oboch koncoch, alebo len "pofŕkame" roztopenou čokoládou :) Ja som ich teraz nezdobila, keďže to boli len také predprípravnovianočné :) . Mne vyšlo 51 rožtekov, ale moja forma je na dosť veľké rožky, takže ak máte menšie formičky, tak aj rožtekov bude pre viac mlsných jazýčkov. :)

Diskusia k receptu

elef
pekne,a ta silikonova forma je fajn,aspon sa netreba babrat s formickami,musim si kupit,ci nie je silikonova
1x eva9
luss44
krásne sa Ti upiekli :) takéto robievam každý rok, konce máčam v čokoláde, len sa piplem s formičkami, musím sa popozerať po silikonovej forme
1x eva9
jozka2
to je jednoducha robota taketo formicky,priznaj sa,ze si nas chcela troche nimi podrazdit.
babkamt
Presvedčila si ma , tento rok budem piecť duté rohlíky podľa tvojho receptu.Silikónovú formu na rohlíčky mám . No pred dvomi rokmi sa mi nevydarili , tak som ich prestala piecť.Máme ich veľmi radi. Dávam ti 5*
sovka62
Ani nevieš, aká som ti vďačná. Piekla som ich len raz, mala som ich za dva plechy. Prvý plech=úžasné, vyfúknuté, druhý plech=vo formičkách rovnaká výška ako pri vkladaní do rúry a tvrdé ako kryštál, ani vybrať sa nedali, museli sme ich nechať pár dní odmočiť.
Teraz je to jasné, pri druhom plechu bola rúra už príliš zohriata. Takže sa po 30 rokoch odhodlám na druhý pokus.
18mon
No ste ma potesili baby :-) toto bol moj prvy recept co som sem dala.necakala som taky uspech ;-) no ta forma je silikonova.za par supov kupena.a veru..dobra roboticka je s tym.takze minimalne na tieto rozteky ju odporucam.
hubarka35
Krásne rožteky-ja som nikdy duté-fúkané nerobila-mám zarobené cesto na kokosové fúkané...tak som zvedavá čo z nich bude...medvedie labky sa mi moc nedaria-tak dúfam že niečo vykúzlim z týchto rožtekov.
ywett
@18mon , krásne sa ti vydarili, orechové mám rada a vitaj! :-)
18mon
hubarka35 kokosové som robila minulý rok a moc mi nevyšli..ale myslím , že som urobila chybu v tom, že som ich prudko piekla. tak ti držím palce, nech sa ti darí :) .
evanaaa
Tieto rožky nám kedysi do roboty priniesla kolegyňa a už vtedy som som sa na ne chystala, hehe a je to dobrých pár rokov. Boli výborné a iste sú aj tvoje, pekne vyzerajú. Vlašské orechy už síce nemám, dali by sa dať aj lieskové?
18mon
Myslim ze ci lieskove alebo vlasske to je jefno.akurat chut bude ina.a ci staci vymenit orechy za kokos to netusim.treba skusit.kedtak len z polovicnej davky aby nebola velka skoda ak by to nevyslo ;-)
beani
tak toto sú famózne rožteky, jemnulinké, rozplívajú sa na jazyku, pred chvíľkou som ich dopiekla a už som tri zbaštila :) Receptík už mám zapísaný v svojom zošite medzi obľúbenými receptami a tieto rohlíčky určite budem piecť na Vianoce každý rok, super receptík, ďakujem a prajem krásne Vianočné sviatky :)
paploska
toto sú moje najobľúbenejšie svadobné koláčiky :-), ale piekla som ich len raz. nevyšli. vyskúšam podľa tvojho receptu. KK
vanilka111
práve som ich dopiekla, sú voňavé, nafúknuté,ale skúsila som na prvý raz z polovičnej dávky, tak som mala 25 formičiek,ale pekne z nich vyšla von len polovica :-(. čím to???
vanilka111
a sú aj dosť sladké na môj vkus, láka ma urobiť ešte jednu poldávku s ešte menším množstvom cukru, veď to bolo hotové jedna-dve :-)
18mon
Myslim ze ked das menej cukru tak sa nic nestane. Ale preco ti nevysli pekne von vsetky to neviem.Ked ja som ich piekla v tej silikonovej forme..Nemam tusenia ako je to s klasickymi formickami..
misqs17
klasicke formicky, dorezany palec ale rozky krasnucke...dakujem za skvely recept :)
manya
aj mne sa vydarili, eštš musím dokúpiť formičky, vďaka za recept.
dia11
prave som ich dopiekla. super ....:-)
18mon
Som rada , že sa vám recept páči a darí sa ho uskutočniť :)
kkkkk13
vyzeraju velmi chutne, chcela by som ich vyskusat, ale nemam formu. mozem ich povykrajovat nejakou klasickou formickou?
citroen
ja tiež nemám formičky na rožky,tak ich plním do formičiek na medvedie labky
18mon
Vykrajovať sa to nedá.Jedine ešte teda dať do iných formičiek.
vcielka22
mozno trosku neskoro....tiez som nemala formicky na rozky tak som dala cesto (cca 0,5cm hrube) do muffinovych formiciek. a boli z toho super kolaciky :)
marika21
Ja plnim do rožkov,medvedie dlapky,košíčky mám recept ktorý je na 90 ks z každého druhu mam po 30 ks. Vydržia dlho a práve keď majú viac dní sú lepšie ako čerstvo upečené. Zvyknem ich dávať aj do formičiek oriešky. Tiež ich z jednej strany dávam do čokoládovej polevy namočim a položím na plech s papierom. Keď čokoláda uschne preložím do nádob. Vydržia dlho- sú výborné. Mǒžem len potvrdiť. Máte vždy poruke sladkosť pre návštevu. Ako čerstvé aj o týždeň -aj dva sú super ak vydržia.
martinad
Ďakujem za recept...sú to rožteky môjho detstva :-) min.rok som ich vyskúšala a už sa teším ako ich budem piecť aj tento rok...sú neskutočné...a silikonová forma je veľká pomoc :-)
bronika
Aj ja ďakujem. Recept je vyskúšaný so silikónovou formou, teflónovými aj obyčajnými formičkami...všetko výborné výsledky. Po natlačení do formičiek som ich dala na pol hoďku von na chlad a vydarili sa. :) sušili sa okolo 45 minút na 140 stupňov, kým kraje trošku nezhnedli..vyklopili sa len otočením formičky hore dnom. určite vyskúšajte...
marika21
Vyskúšajte, nebudete banovať. Mám ich najradšej zo všetkých cukroviniek. Peciem ich už 38 rokov. Niekoľkokrát do roka. Sú vynikajúce. Namiesto orechov môžete použiť aj kokos. Aj tie som robila. Orechové sú *****
okorpenda
dakujem za recept. robila som ich vo forme na medvedie labky...nechala som ich dlhsie ako 15 minut /zdali sa mi svetle..pockala som kym zruzoveli/ .krasne sa vyklopili po otoceni formy...
pexa
Mozu poprosit treba tu silikonovu formu namazat tukem alebo nemusi sa vim ze formicky sa musa dekuju
nika168
Je zaujímavé, ako zo surovín aj postupu vyzerajú recepty na duté /alebo moja mama nazýva fúkané rožteky :D / tak jednoducho, ale predsa ak niečo zanedbáme v pečení, môžme ich aj pokaziť. Ja si pamätám ako som tieto rožteky ale kokosové hodila do koša... rozpadli sa na strúhanku :D to som vtedy mala 17 a skúšala ich prvý krát na vianoce. A to je jasné že mohli ísť do vianočných rumových guličiek - praxou sa človek naučí zúžitkovať aj pokazené pečivo :D ale tieto rožteky robieva moja mama, nie každé sviatky, ale kokosové a tieto orechové si teda ukladám tiež :D aj pekne vyzerajú. Silikónových foriem som sa dlho bála. Ale mám bábovkovú formu a aj na muffiny, a nepoznám nič lepšie :D super rožteky. Niekedy vyskúšam. Zacítila som vo vzduchu vianoceeeeeeeeee pri pohľade na tento recept :D
maja87
Prosím Vás môže sa ta hladká muka vymeniť aj za špaldovú alebo pohankovú ? Vyjdu tiež fúkané (duté). Mohlo by sa tam pridať kakao ?
eva9
Ďakujem skúsim robiť aj ja. Vyzerajú fakt super a recept sa mi zdá naozaj jednoduchy
ada13
@luss44 (7.12.2013 21:24)

Mám silikónové formy na rožteky 2 ks, robím si v nich cesto na Parížske rožky, no práve tieto dute ma stale lákajú , a bála som sa ,či by sa mi v Tom urobili dobre.
vierocka72
Tento recept presne zodpovedá môjmu, ktorý roky pečiem a vlani som si tiež kúpila tú silikónovú formu - je skvelá, odporúčam všetkými desiatimi. Ja mám od Tescomy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia