Dusené všeličo v tortille
Autor receptu: stacy77777
Mám rada mesiace júl-august,keď môžem vbehnúť do záhradky, natrhať a vybrať viac
druhov zeleniny,vlastne čo mi príde pod ruku...tak vznikol aj tento obed. Recept na
domáce tortilly mám od Egresky.
8 porcií |
50 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme na maličké kocky nakrájané mäso. Paradajky na chvíľku namočíme do vriacej vody, ošúpeme, nakrájame na drobno, pridáme k mäsu , troška podlejeme a dusíme cca 20minút. Samozrejme, mäso môžeme použiť akékoľvek.
- Všetky druhy zeleniny, ktorú máme prichystanú, nakrájame, pridáme k mäsu, posolíme podľa chuti,pridáme majoránku, zelený petržlen a pretlačený cesnak.
- Dusíme ešte asi pol hodiny, potom nastrúhame jeden zemiak a pridáme namiesto múky na dohustenie. Necháme dusiť ešte zo 5 minút.Medzi tým urobíme tortilly. Ja som použila recept od Egresky a bola som veľmi spokojná, aj rodina. http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-tortilly-fotorecept/5375-recept.html
- Tortilly plníme zeleninovo- mäsovou zmesou, posypeme strúhaným syrom. Prajem dobrú chuť!